X-mythologies

17. April 2018 19:30

 

Dansekoncerten X-mythologies tager udgangspunkt i Annisette Koppels fænomenale og umiskendelige stemme, der i 50 år har været en del af rockscenen

X-mythologies er en fysisk koncert med koreografi af den Reumert-vindende koreograf Tina Tarpgaard, nykomponeret musik af de prisvindende komponister Lars Greve og Aske Zidore, og med vokal af en af dansk rockhistories største stemmer, nemlig Anisette Koppel. Sammen har de skabt en forestilling, der leveres af Black Box Dance Companys unge dansere.

Gennem årtier har Anisette Koppel inspireret, rørt og begejstret med den passion, som kommer så skarpt til udtryk gennem hendes stemme.

I forestillingen X-mythologies har komponisterne Lars Greve og Aske Zidore ladet sig inspirere af hendes lyd og med udgangspunkt i helt nye optagelser af Anisette Koppels stemme skabt ti enkeltstående værker, der hver især rummer en historie udtrykt gennem vokalens mange farver.

De ti numre er udgangspunktet for en fysisk koncert, hvor de unge dansere fra Black Box Dance Company er det kropslige band på scenen. Kroppe, der smelter sammen med musikken. Kroppe, der performer den rå stemmes intensitet. Kroppe, der lader rytmen skabe komplekse mønstre i kroppenes relation til hinanden og til publikum.

I X-mythologies vil et band af dansere byde velkommen til en oplevelse af nye toner og bevægelser, der forener energien i dansen og i musikken. Et værk, der rækker hen over generationer og genrer med nykomponeret musik og koreografi.

Vi gør opmærksom på, at Annisette Koppel ikke vil være fysisk til stede, men hendes stemme og ånd vil være omdrejningspunktet for forestillingen.

Koreograf: Tina Tarpgaard

Komponister: Aske Zidore og Lars Greve

Vokal: Anisette Koppel

Kostumer og scenedesign: Inbal lieblich

Lysdesign: Andreas Buhl

Produktion: koproduktion mellem Black Box Dance Company og recoil performance group

Studierabat: Studerende kan købe billet til forestillingen til kun kr. 120. Billet kan kun købes i Musikhusets billetcenter på forestillingsdagen (ved weekendforestillinger købes billet fredag) mod fremvisning af gyldigt studiekort.

Dørene til Teatersalen åbnes kl. 19:00.

Vær opmærksom på, at fotografering/optagelse af showet kan være generende for kunstnere/publikum og er derfor ikke tilladt.

Køb billet Nyd en lækker menu i Musikhuset – klik her