Et handicapvenligt hus

Hjælp til hørehæmmede.

Publikum kan låne en personlig modtager med hovedtelefoner. Disse placeres udenpå høreapparatet, der IKKE skal skiftes om til teleslynge.
Dette fungerer i Teatersalen og Koncertsalen, og udleveres af servicepersonalet. Forhåndsbestilling ikke nødvendig. Traditionel “gammeldags” teleslynge findes ikke længere i Musikhuset.

Kørestole

Kørestolspladser findes i Koncertsalen på salsgulvet. Adgang sker via elevatoren i Sydfoyeren. Der kan højst sælges 6 pladser pr. forestilling.

I Teatersalen er kørestolspladserne på række 16 og adgang sker via indgang til salen.

I Mødesalen kan kørestole placeres for enden af rækkerne. Der er adgang via stolelift, som dog kun må betjenes af Musikhusets personale. Venligst anmod om assistance ved ankomst.

Billetter til kørestolspladser kan udelukkende købes i Musikhusets billetsalg, oplys venligst ved billetbestillingen, at der er tale om en kørestolsplads.

Musikhuset Esbjergs politik for rabatordning for handicappede er:

  • Til kørestolsbrugerens ledsager gives gratis adgang i forbindelse med Musikhusets arrangementer. Forudsat at ledsageren har et ledsagerkort udstedt af den handicappedes hjemmekommune eller Danske Handicaporganisationer og kørestolsbrugeren benytter kørestolen under arrangementet, således at ledsageren disponerer over Musikhusets stol.
  • Til messer og lignende arrangementer, hvor entreen normalt er meget lille, betales fuld pris for både den omsorgskrævende og ledsageren.

Toiletter

Der er handicaptoiletter både i hovedfoyeren og ved publikumsgarderoberne.

Elevatorer

Der er lifte og elevatorer til alle niveauer i huset. Dog ikke til balkonerne i Koncertsalen og Teatersalen samt til gulvet i Teatersalen.