Adressaten ubekendt

Adressaten ubekendt

7. Oktober 2019 19:30

Oplev to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen, i Danmarkspremieren på Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker

Kathrine Kressmann Taylors brevroman Adressaten ubekendt udkom i 1938, men taler stadig til os i dag.

I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin,som sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.

Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Det er en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

 

Eftertanke og samtale i salen

Denne fortælling er evigt aktuel, og i anden akt vil der, med udgangspunkt i et oplæg fra historiker Bo Lidegaard og redaktør for DR Tro Christoffer Emil Bruun blive åbnet op for publikums refleksion med eftertanker og samtale i salen.

Hvordan stod Danmark over for den totalitære trussel de år, og hvordan ser vi på de aktuelle trusler mod det demokrati, vi ikke længere kan tage for givet? Heller ikke i Europa. Kathrine Kressmann Taylor giver ikke svarene, men hendes roman er en medrivende påmindelse om, at vi hver især har et ansvar for at finde dem. Det er nogle af de spørgsmål, stykket stiller og som der vil bliver mulighed for at diskutere efterfølgende. Diskussionen vil blive modereret af Christoffer Emil Bruun.

Varighed: ca. 2 timer (inkl. pause og diskussion)

Forfatter: Kathrine Kressmann Taylor
Instruktør: Thomas Bendixen
Medvirkende: Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Larsen
Scenografi: Jonas Fly
Oversættelse: Per Vadmand
Videodesign: Jakob Thorbek
Produktion: Det Kongelige Teater

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart.
Foto: Fotografering/optagelse af koncerten kan være generende for både kunstnere og publikum og er derfor ikke tilladt.

Køb billet KØB SPISNING M.M.