Allan Olsen

11. November 2021 20:00

Kom og vær med, når Allan Olsen fejrer sit 40-års jubilæum i dansk musik med en skøn koncert, hvor du kan se frem til et genhør med et bredt udsnit af jubilarens enorme bagkatalog.

Særlig gæst til koncerten: Per Vers.

I 1981 sad Allan Olsen og legede med tanken: – måske man kunne leve af at spille musik? En håbløs tanke, medmindre man var både ung og naiv.

Heldigvis var Olsen begge dele, og hér 40 år senere har han aldrig bestilt andet end at skrive sange og spille dem for folk.

Det bliver fejret med en meget fin 40-års jubilæumskoncert, som du kan opleve i Musikhuset i efteråret 2021.

Allan Olsen har karrieren igennem stået lidt som en enlig havkat i hyttefadet af danske sangskrivere såvel i form som i indhold. Når man lytter til hans store sangproduktion, kan det næsten virke som om, han konsekvent har skrevet og sunget om alt dét, kollegaerne aldrig synger om.

Hvis det er tilfældet, har det ifølge 40- års-jubilaren dog ikke været tilsigtet:

”Jeg har sådan set bare valgt at skrive om ALT, for jeg kan ikke komme i tanke om noget, man ikke kan skrive om. – Fallerede boksere, paranoide frisører, perverse stoddere, tiggere, freaks, og om en ko der hallucinerer. Sådanne sager finder jeg nu en gang sjovere at skrive om, end ’ hende der er gået fra ham’ -banaliteterne…” siger Allan Olsen.

Det er blevet til i alt 19 pladeudgivelser gennem de første 40 år, hvoraf de fem har vundet Grammy’er / Music Awards.

Dertil kommer tusinder af Allan Olsen-koncerter, selvfølgelig først og fremmest i Danmark, men også overalt i verden for udeboende danskere.

De senere år har Allan Olsen desuden kunnet kalde sig forfatter med de to anmelderroste bestsellere Tilfældigt Strejfet og Laksetrappen.

Olsen har karrieren igennem holdt sig i bevægelse og omformet sit udtryk, hver gang det begyndte at minde om et velkendt billede.

De senere år har trubaduren endda flere gange vendt op og ned på automat-tænkningen i dansk showbizz. Først med sin plade fra 2013, ’JØWT’, der bevidst blev afgrænset til et salg i Vendsyssel, og senest med ’Olsen på Afveje’ – en marathon-turné rundt i 49 af Danmarks mest afsides beliggende forsamlingshuse.

Vi vil fejre Allan Olsens 40-års jubilæum i Koncertsalen, hvor jubilaren vil præsentere et bredt udsnit af sit store bagkatalog.

Særlig gæst

Som særlig gæst til koncerten har Allan Olsen inviteret rapperen og ordekvilibristen Per Vers med.

Per Vers vil optræde, inden Allan Olsen går på scenen.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Foto: Fotografering/optagelse af showet kan være generende er derfor ikke tilladt

  • Priser: 310 - 350 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 11. November 2021 20:00
  • Kategori: Koncert
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort