Alphabeat

6. Oktober 2021 20:00

Det er allersidste chance for at høre Danmarks største festorkester live, når Alphabeat tager hitmaskinen ud på den sidste turné – som blandt andet bringer dem forbi Koncertsalen i Musikhuset Esbjerg

Så strømmer danskerne igen ud til livekoncerter landet over, og alt er åbnet op. Det betyder også, at et af Danmarks største popbands, Alphabeat, igen kan komme ud at spille. Og det har de tænkt sig at gøre ved at invitere danskerne med til storslået afslutningsfest i blandt andet Musikhuset Esbjerg.

De seks medlemmer af Alphabeat går nemlig fra hinanden igen efter denne turné. Ikke på grund af skænderier og slåskampe i studiet, men fordi der er andre projekter, der trækker. Men afslutningsfesten bliver til gengæld med fuldt tryk på. Bandet spiller alle deres største hits som Fascination, 10.000 Nights, The Spell og Shadows og byder selvfølgelig også på et par musikalske overraskelser.

”Vi aner ikke, hvornår vi kommer til at spille sammen igen, men der kommer nok til at gå lang tid. Og derfor har vi også tænkt os at gøre den kommende tour til noget ganske særligt, både for os selv og for publikum. Vi vil holde en kæmpe afskedsfest og både overraske, danse og måske knibe en lille tåre. Der bliver plads til det hele på den her tour. Men festen er stadig det vigtigste for os – specielt ovenpå det seneste halvandet år,” siger forsanger Stine Bramsen.

Alphabeat har senest spillet et par sommerkoncerter, hvor både publikum og anmeldere så et band i topform og med en vilje til at feste sig helt ud af corona-skyggen. GAFFA gav fem stjerner efter en koncert i Tivoli Friheden i Aarhus og kaldte koncerten ”en tiltrængt tur i popkarrusellen” med en ”feststemning som både publikum og band har hungret efter”.


Internationalt popfænomen

Alphabeat har de seneste 15 år været et af Danmarks største popfænomener, og bandet har samlet set solgt over en million singler og albums. Popeventyret startede i Silkeborg, da bandet mødte hinanden i gymnasietiden i 2003 og vandt LiveContest DK i 2004. Derefter udkom debutsinglen Fascination (2006) og opfølgeren 10.000 Nights (2007), som for alvor fik etableret Alphabeat på den danske popscene.

Singlerne fik også enorm succes i England og resten af Europa, mens albummet This Is Alphabeat (2008) gik direkte på Top-10 på den engelske albumhitliste.

Det internationale gennembrud blev fulgt op af flere guld- og platinhits fra de to albums The Spell (2009) og Express Non-Stop (2012), og senest har gruppen gjort comeback med det anmelderroste album Don’t Know What’s Cool Aymore og kæmpehittet Shadows (2019).

Bandet består af Stine Bramsen, Anders SG, Anders Bønløkke, Rasmus Nagel, Anders Reinholdt og Troels Møller.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 75 minutter (uden pause)

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort