Bob Dylan 80 år – En hyldestkoncert

17. September 2021 20:00

Der er næppe nogen enkeltperson, der har haft større betydning for nyere kultur- og musikhistorie end Bob Dylan. I anledning af legendens 80-års-fødselsdag fejrer vi ham og hans musik med et brag af en hyldestkoncert

Til september indtager The Electric Dylan Project scenen i Musikhuset Esbjergs Koncertsal, hvor de vil levere en overdådig hyldestkoncert til mesteren over dem alle. I næsegrus respekt for originalmaterialet puster orkesteret nyt liv i de legendariske sange, som leveres med nerve, autenticitet og spilleglæde.

Siden det selvbetitlede debutalbum Bob Dylan (1962) og særligt efterfølgeren The Freeweelin’ Bob Dylan (1963) bragte ham i spil som amerikansk folkemusiks nye vidunderbarn, har Bob Dylan stået som uofficielt talerør for en hel generation og et uomtvisteligt ikon på alverdens musikscener.

Dylan står bag et hav af musikhistoriens største klassikere, herunder Blowin’ in the Wind, Like A Rolling Stone, Knocking On Heavens Door, Just Like a Woman, Mr. Tambourine Man og mange, mange flere, og han hele fem sange på Rolling Stone Magazines top 100-liste over Greatest Songs of All Time.

I 1965 gik Bob Dylan på scenen på Newport Folk Festival med en elektrisk guitar, og den blot 16 minutter lange koncert skulle gå hen og blive en musikhistorisk milepæl, der monstrøst markerede Dylans fremsynede opgør med den akustiske folkesanger-tradition, der senere banede vejen for musikalske ikoner som Bruce Springsteen, Pink Floyd, Neil Young og mange flere.

I 2012 blev han tildelt den højeste udmærkelse for civile personer i USA, Presidential Medal of Freedom, af præsident Barack Obama, og i 2016 blev han tildelt Nobelprisen i litteratur som den første musiker nogensinde.

Hyldestkoncerten i Musikhuset Esbjerg er arrangeret i samarbejde med de musikalske kræfter, der står bag koncerten WOODSTOCK ’69, som du kan opleve i Musikhuset Esbjerg i april 2022.

The Electric Bob Dylan Project består af Rasmus Madsen (guitar og vokal), Martin Rauff (guitar og vokal), Niels Ole Thorning (keyboards), Niels Kvist (bas) og Casper Mikkelsen (trommer).

 

Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 minutter inden koncerten begynder

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere