DR Big Band og Sinne Eeg

DR Big Band & Sinne Eeg

29. September 2020 19:30

DR Big Band og den danske jazzdiva Sinne Eeg tager på en eksklusiv turné, hvor du kan høre numrene fra deres nye, fælles album

OBS: Showet flyttet fra den 13. maj 2020 til den 29. september 2020. Du finder mere information om Musikhuset Esbjerg og coronavirus her

Det er ikke nyt, at DR Big Band og den danske jazzdiva Sinne Eeg optræder sammen. Men at de nu er gået all in og sammen har indspillet albummet We’ve Just Begun er noget af et projekt. Sinne og orkesteret ønskede at genfinde den fantastiske lyd fra de gode gamle dage, hvor bigbands, som dem, der blev ledet af Count Basie og Quincy Jones, dominerede. Og hvem ville være mere nærliggende at spørge end den lydtekniker, som stod for indspilningerne med de verdenskendte bigbands og dermed skabte den fantastiske lyd – den levende legende Al Schmitt.

Det nye album er et af Sinne Eegs største projekter til dato. Man kommer helt tæt på Sinne Eeg som både sangskriver, komponist og ikke mindst sangerinde, mens DR Big Bands 19 forrygende musikere folder sig ud i en perlerække af iørefaldende arrangementer, som veteranerne Peter Jensen, Jesper Riis og amerikanske Roger Neumann står for. Arrangementerne er en smuk balance mellem den klassiske og den moderne bigbandlyd.

Den ene halvdel af numrene på We’ve Just Begun er originalkompositioner skrevet specielt til det nye album. Den anden halvdel er arrangementer af jazzstandarder My Favorite Things og Comes Love samt danske sange som Hvorfor er lykke så lunefuld?

Sinne Eeg producerer normalt sin musik selv, men hun har på We’ve Just Begun samarbejdet med den amerikanske succesproducer André Fischer, som i en årrække har arbejdet sammen med lydtekniker Al Schmitt. Andre Fisher har produceret albums for verdensnavne som Diane Schuur, Tony Bennett og Nina Simone, men er måske mest kendt for at have produceret Natalie Coles superhit Unforgettable. Fischer er desuden trommeslager og har spillet med Chaka Khan.

Sinne Eeg er kendt og anerkendt i det meste af verden og har blæst publikum bagover i både USA, Skandinavien og Asien. De fleste som har hørt hende synge har mærket, hvordan hun tryllebinder sit publikum med eminent scatsang, perfekt pitch og smittende stor indlevelse. Sinne er ikke bare sanger, hun er også en talentfuld sangskriver. Talentet for at skrive og komponere indbragte hende Carl Prisen 2018 for Årets Sang, Aleppo. Men hjemme på amagerhylden står der blandt andet også fire Danish Music Awards, den franske Prix Du Jazz og Dronning Ingrids Hæderslegat, personligt overrakt af Dronning Margrethe og hendes to søstre.

Studie- og ungerabat: Er du studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

 

Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart.
Foto: Fotografering/optagelse af koncerten kan være generende for både kunstnere og publikum og er derfor ikke tilladt.

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere