DrømmeDøden

8. Maj 2022 16:00 - 9. Maj 2022 19:30

Dronning Margrete den Førstes nordiske union er omdrejningspunktet i et nyt musikdrama – DrømmeDøden – som Den Ny Opera producerer i samarbejde med NordicOpera

Epidemien, unionen og begæret efter magt; det er et hjul med takker, der drejes i den Nordiske historie.

DrømmeDøden tager fat om begær og magtbegær; om dødens og magtens natur.

I dag står vi med en europæisk union, der har det svært med sammenholdet, herskere, der balancerer på kanten af demokratiets love, og en pandemi, der har ændret verden. Magtpositioner og identiteter opstår og brænder, for så at forvandles og forgå.

Med stærke paralleller til i dag tager DrømmeDøden os med til både Sverige, Danmark og Norge og har fokus på de magtfulde kvinder, der som en gylden fletning gennem senmiddelalderen og renæssancen, hænger sammen i lange kæder af lærdom og indflydelse.

Forestillingen drejer hjulet i tiden fra Margrete I, der på vej til at fuldbyrde Kalmarunionen med indlemmelsen af Slesvig, dør af pest ombord på et skib i Flensborg Fjord, over Johanne den Gales datter Elisabeth, der bliver Dronning af Danmark, til Kristina Gyllenstierne, der forsvarer Stockholms Slott og Mor Sigbrit, Danmarks første finansminister. Alle forsøger de at dreje Kalmarunionens skib i hver sin retning og at få magten og guldet og kærligheden. Men med det skæbnesvangre Stockholmske blodbad, hvor Christian den 2. henretter mere end 80 adelige og politiske modstandere og deres tjenestefolk, bliver der sat endegyldigt punktum for unionstanken.

Oplev DrømmeDøden, som er et nordisk drama om en skrøbelig union. Forfatteren Merete Pryds Helle har skrevet librettoen, og musikken er af den danske komponist Josefine Opsahl.

Publikum sidder på en særlig tribune på scenen i Koncertsalen, sæderne er u-nummererede.

Musik: Josefine Opsahl
Libretto: Merete Pryds Helle
Instruktør: Michaela Granit
Scenograf & kostumer: Karin Lind
Koreografi: Simon Granit Ossoinak

Medvirkende: Elsebeth Dreisig, Sebastian Durán, Kristine Nowlain, Francine Vis, Steffen Bruun


Det praktiske

Arrangør: Den Ny Opera
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingsstart
Foto: Fotografering/videooptagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: ca. 1 time og 20 minutter (uden pause)

  • Pris: 180 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 8. Maj 2022 16:00 - 9. Maj 2022 19:30
  • Kategori: Koncert, Opera/Operette
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Når du køber billet til et arrangement i Musikhuset Esbjerg, er du med til at sikre, at vi samler penge ind til Danmarks Indsamling. For hver solgt billet i december donerer Musikhuset Esbjerg nemlig 5 kr. til Danmarks Indsamling. Beløbet lægges ikke oven i billetprisen.