En hyldest til John Mogensen

9. Marts 2020 14:00

John Mogensen hyldes med en teaterkoncert, hvor Stig Rossen i rollen som John Mogensen skildrer den folkekære sanger med interessante historier og de største hits fra en af Danmarks største sangskrivere

I løbet af En hyldest til John Mogensen er der plads til både grin og eftertænksomhed, og efter halvanden times forestilling sidder publikum tilbage med en helhedsoplevelse af sangene og manden bag, klogere på kunstneren og underholdt af elskede og udødelige klassikere som Der’ noget galt i Danmark, To mennesker på en strand og Så længe jeg lever.

Fascinationen af John Mogensen

Siden Stig Rossen i 2008 kontaktede Jesper Lohmann, Jesper Asholt og Keld Heick og præsenterede dem for idéen om at genoplive kvartetten Four Jacks i en teaterkoncert, er det blevet til hele fire succesrige forestillinger. I den forbindelse trådte Stig Rossen ind i rollen som John Mogensen, en af Danmarks mest folkekære sangere og samfundsrevsere, men også en kompleks kunstner, der levede et til tider hårdt, og i sidste ende alt for kort, liv.

Fascinationen af både manden og musikken inspirerede Stig Rossen til at udvikle endnu en teaterkoncert, hvor han fokuserer på John Mogensens liv og karriere i tiden efter Blue Boys og Four Jacks. Akkompagneret af en velklingende trio bestående af Tom Jensen på trommer, Kalle Magnusson på bas og med Lars Jørgensen som pianist og kapelmester, præsenterer Stig nogle af John Mogensens største hits, som han synger med en sjælden indlevelse i sangene såvel som i Johns karakter. Undervejs træder Stig med jævne mellemrum ud af rollen som John og fortæller på sin egen, nærværende og varme facon små, sjove og interessante historier om John Mogensens liv.

En skrøbelig sjæl

John Mogensen var et gudsbenådet musikalsk talent. Han formåede at skildre sin samtid i tekst og musik, der har bevaret sin aktualitet og fortsat vækker begejstring hos et publikum, der spænder over flere generationer. Bag den solide statur, vi husker ham for, gemte sig imidlertid en noget mere skrøbelig sjæl. En udtalt perfektionisme udviklede sig over årene til regulær sceneskræk, samtidig med at et heftigt alkoholforbrug satte sine spor; alt sammen en bagside af medaljen, som Stig Rossen skildrer med både ærlighed og respekt for den folkekære sanger.

 

Det praktiske

Arrangør: Danske Seniorer
Varighed: 2 x 45 min.
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart.
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for både kunstnere og publikum og er derfor ikke tilladt.

  • Priser: 195 - 225 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 9. Marts 2020 14:00
  • Kategori: Koncert
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort