Kunsten at glædes i kor // En lærke letted’

4. Maj 2022 20:00

ENDELIG!! I anledning af årsdagen for Danmarks befrielse inviteres du til en ganske særlig aften i Musikhuset Esbjerg. Med koncert og – langt om længe – også fællessang med både velkendte og nye sange og musik om besættelse og befrielse

“Her er London …” 
Klokken 20:35 d. 04. maj 2022 er det præcis 77 år siden frihedsbudskabet røg ud i æteren, og efter 5 mørke år under Tysk besættelse var Danmark atter et frit og selvstændigt land. Dette markeres med et brag af en koncertforestilling i Musikhuset Esbjerg, der forener koncert og fællessang. Publikum vil skiftevis opleve at blive suget ind som en aktiv del af i koncerten, og at kunne læne sig tilbage, lytte og svømme hen i smukke melodier, tankevækkende tekster og stemningsfulde lydbilleder. 

Fællessang
Koncertforestillingen vækker mindelser til de historiske Alsangsstævner, der fandt sted i de første år af den tyske besættelse af Danmark 1940-45. På stævnerne sang tusindvis af deltagere fædrelandssange og gav derigennem udtryk for national stolthed og sammenhold mod besættelsesmagten. Publikum i Musikhuset inviteres derfor til at synge med på velkendte sange som Man Binder os på Mund og Hånd, Det Haver Så Nyligen Regnen og En Lærke Letted’ (Danmark Frit).

Besættelse og befrielse 
Ligesom en hel nation kan være besat og blive befriet, således kan også det enkelte menneske opleve det samme. Udover de velkendte, traditionsrige fællessange byder repertoiret derfor også på musik af nyere dato om individets oplevelse af besættelse og befrielse. Om lys og mørke. Om overmagt og oprør. Om bundethed og forløsning. Om at være fanget og blive fri. Om krig, fred og kærlighed.

Lys og mørke 
Om aftenen den fjerde maj sætter vi lys i vinduet for at mindes meddelelsen om den tyske kapitulation. Den glædelige nyhed fik mange danskerne til at rive mørklægningsgardinerne ned fra vinduerne og lade lyset strømme ud i gader og stræder. Overgangen fra lys til mørke markeres ved koncerten med et stemningsfuldt lysdesign, der akkompagnerer og understreger stemningen i musik og fællessang.

Det bliver en ganske særlig aften! 

NB! Alle blandt publikum inviteres naturligvis til at medbringe (kunstige) stearinlys til koncerten.


Besætning: Signe Juhl (vokal & piano), Inger Juhl (vokal & cello), Janne Hagen Therkildsen (vokal & piano), Bo Møller (guitar), Henrik Gunde (piano), Niels Kvist (bas) og Casper Mikkelsen (vokal & trommer) + gæster.


Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: En lækre letted’
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Foto: Fotografering/optagelse af showet kan være generende er derfor ikke tilladt

  • Priser: 120 - 295 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Teatersalen
  • Spilleperiode: 4. Maj 2022 20:00
  • Kategori: Koncert, Studierabat
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Vi følger naturligvis alle retningslinjer vedrørende corona, så du trygt kan gå i Musikhuset Esbjerg. Og vi returnerer selvfølgelig dine billetter, hvis showet aflyses

Læs mere