Eugen Onegin

Eugen Onegin

29. Oktober 2019 19:30

Tag med til zartidens Sankt Petersborg og bliv forført af Tjajkovskijs mesterværk om ulykkelig kærlighed

Tjajkovskijs mest populære opera, Eugen Onegin, kan betragtes som kærlighedsoperaen over alle kærlighedsoperaer. Aldrig før eller siden har den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed været mere romantisk fremstillet end i denne operaversion af Pusjkins berømte roman på vers.

Kærlighed, lidenskab, jalousi, længsler, krænkelser og død i zartidens Rusland baner vejen for, at den smukke pige fra landet, Tatjana, falder for en arrogant mand fra Skt. Petersborg, som først mange år senere finder ud af, at han er lige så forelsket i hende, som hun var i ham. Men da er det for sent…

Tjajkovskij er især berømt for sine balletter Svanesøen og Nøddeknækkeren, men hans mest kendte opera Eugen Onegin har siden premieren i 1879 været kendt og elsket af operaentusiaster verden over.

Eugen Onegin synges på russisk med danske overtekster.

 

Handlingen i Eugen Onegin

På fru Larinas gods i det gamle Rusland fejrer godsets folk, at høsten er i hus. Også godsejerindens døtre, Olga og Tatjana, deltager. Under festlighederne melder Olgas forlovede, Lenskij, sin ankomst i selskab med vennen Eugen Onegin og snart står det klart, at den yngre Tatjana har forelsket sig hovedkulds i den fremmede. Tatjana skriver til Onegin om sine følelser, men han gør det klart for hende, at han ikke er interesseret.

Nogle måneder senere mødes de fire unge igen ved et bal. For at undgå at blive smedet sammen med Tatjana flirter Onegin med Olga. Da Olga nyder Onegins selskab lidt for meget, bliver Lenskij jaloux og udfordrer Onegin til duel. Selvom ingen af duellanterne ønsker at gennemføre duellen, gør de det alligevel med tragiske følger.

Flere år senere møder Onegin igen Tatjana, der nu er en smuk, gift kvinde. Da erkender Onegin endelig sin kærlighed til hende og prøver at vinde sin elskede tilbage.

Instruktør, scenograf og kostumedesigner: Hinrich Horstkotte
Dirigent: Tecwyn Evans
Medvirkende: Internationalt sangerhold, Den Jyske Operas kor og Sønderjyllands Symfoniorkester
Produktion: Den Jyske Opera

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

Optaktsforedrag: Den Jyske Opera holder optaktsforedrag ved operasanger Susanne Vinther inden forestillingen. Optaktsforedraget finder sted kl. 19.00-19.15 i Mødesalen. Det er gratis at deltage, men da antallet af pladser er begrænset, kræver det billet at være med. Billet kan afhentes i Kulissen – Musikhusets café og billetsalg.

 

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart.
Varighed: 2 timer og 50 minutter (inkl. pause)
Foto: Fotografering/optagelse af koncerten kan være generende for både kunstnere og publikum og er derfor ikke tilladt.

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort