Falstaff

13. August 2021 19:30 - 15. August 2021 16:00

Den Ny Opera præsenterer Verdi skønne, komiske opera Falstaff

To genier – Verdi og Shakespeare – mødes i dette mesterværk af en opera, hvor det er kvinderne, der har bukserne på, og de liderlige og skinsyge mænd, der bliver snydt og snøret til slut.

Falstaff bliver sunget på dansk af et fremragende hold med barytonen Jesper Buhl i titelrollen som den livs- mad- og dameglade ridder John Falstaff – en karakter, der oprindelig blev skabt af William Shakespeare og som medvirkede i flere af mesterens skuespil.

På scenen står blandt andre også Phillipa Cold, Lars Møller, Sofie Lund og Jonathan Koppel, og i det afsluttende nattebillede befolkes scenen yderligere af en stor flok sangere fra Konservatoriets Pigekor, der som syngende alfer og eventyrvæsener tager del i løjerne.

I Musikhusets store orkestergrav har Den Ny Opera allieret sig med Esbjerg Ensemble, som udgør kernen i et Verdi-orkester, der bliver lige præcis så stort, som de eventuelt tiloversblevne restriktioner vil tillade.

Jakob Næslund Madsen iscenesætter i Signe Krogh og Camilla Bjørnvads scenografi og kostumer, mens operachef Lars Ole Mathiasen dirigerer.

”Le af jer selv”, lyder det i Falstaff. ”Livet er en scene, og på den er vi alle narre – på den bliver vi alle til grin!”

Kom i Musikhuset Esbjerg og lad os gøre det sammen. Lad os grine af Falstaff – og af os selv.

Musik: Giuseppe Verdi
Libretto:
Arrigo Boito, baseret på William Shakespeares De lystinge koner fra Windsor
Iscenesættelse: Jakob Næslund
Scenograf: Signe Krogh
Kostumedesigner: Camilla Bjørnvad
Lysdesigner: Thomas Bek Jensen
Musikalsk ledelse: Lars Ole Mathiasen
Medvirkende: Jesper Buhl, Lars Møller, Phillippa Cold, Sofie Lund, Stina Schmidt, Elenor Wiman, Jonathan Koppel, David Danholt, Bo Kristian Jensen, Jakob Bloch Jespersen samt Konservatoriets Pigekor og Esbjerg Ensemble
Produktion: Den Ny Opera

 

Det praktiske

Arrangør: Den Ny Opera, Musikhuset Esbjerg og Teater- og Musikhusvennerne
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 2 timer og 35 minutter (inklusive pause)

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Meld dig ind i Teater- og Musikhusvennerne, og køb billet til abonnementspris. Det koster kr. 75 per sæson at være medlem, og du sparer op til kr. 90,- per forestilling.

Bliv medlem her


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere