Fête galante

9. Marts 2021 19:30

Glemt dansk operamesterværk får nyt, sprudlende liv i Den Jyske Operas opsætning

Fête galante betyder kærlighedsfest og var en populær fornøjelse hos adelen i begyndelsen af 1700-tallet, især i det feudale Frankrig. I danske Poul Schierbecks opera fra 1931 Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da virkeligheden sniger sig ind i legen.

Den unge grev René gifter sig med den unge Suzon. Hun aner ikke, at ægteskabet er ugyldigt og underskrevet af en beruset lakaj. Teaterdirektøren Scaramouche opdager bedraget og vil udnytte situationen.

Sådan begynder historien, og herfra udvikler forviklingerne sig med hastig fart.

Fête galante er det tredje værk i Den Jyske Operas serie om storslåede, men glemte skatte i vores nationale operarepertoire.

Operaen synges på dansk med danske overtekster.

Optakt: Der er optaktsforedrag inden forestillingen. Der er gratis adgang, men deltagelse kræver billet, som kan hentes her på siden. Du finder den under “Køb spisning mm.”. Billetten kan også afhentes i Musikhusets café, Kulissen, eller fås ved at ringe på tlf. 76 10 90 10.

Musik: Poul Schierbeck
Libretto: Max Lobedanz
Instruktør: Jakob Schjødt
Dirigent: Christian Øland
Medvirkende: Internationalt sangerhold, Den Jyske Operas kor og Sønderjyllands Symfoniorkester
Scenograf og kostumedesigner: Astrid Lynge Ottosen
Lysdesigner: Ib Asp
Produktion: Den Jyske Opera

Billetantal: Der sælges maksimalt 978 billetter til forestillingen. Pga. covid-19 kan antallet blive nedjusteret, og det kan ikke garanteres, at man får den valgte plads, som fremgår af billetten.

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 2 timer og 30 minutter (inklusive pause)

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Meld dig ind i Teater- og Musikhusvennerne, og køb billet til abonnementspris. Det koster kr. 75 per sæson at være medlem, og du sparer op til kr. 90,- per forestilling.

Bliv medlem her


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere