Hamlet

11. Oktober 2020 19:30

Det Kongelige Teater sætter verdensdramatikkens største tragedie op på ny. Stjerneskuddet Esben Smed er Hamlet, prins af Danmark

Hamlet afbryder sine studier i humanisme ved universitetet i Wittenberg og vender hjem til Kronborg for at begrave sin far, der uventet er gået bort. Hamlet er i sorg, og i stedet for at overtage tronen, gør hans onkel Claudius det.

Farens genfærd viser sig for Hamlet og kræver hævn Claudius, som er hans morder. Intet er Hamlet mere imod end at hævne og slå ihjel, men på trods af sin tvivl, forvandles han til et afsindigt menneske, en dræber. I sin umulige kamp svigter Hamlet både sig selv og sin store kærlighed, Ofelia. I tragediens slutning er stort set alle døde, og Danmark står uden konge eller dronning.

I sin aktualisering af verdensdramtikkens største tragedie, William Shakespeares Hamlet, sætter skuespilchef Morten Kirkskov fokus på individets ret og på de personlige omkostninger, det har at gå imod magten ved at gribe til våben.

Stjerneskuddet Esben Smed, der har haft hovedrollerne i tv-serien Bedrag, Bille Augusts Lykke-Per og filmhittet Ser du månen, Daniel, som han vandt en Robert-pris for, er Hamlet. Overfor sig har han nyuddannede Sara Viktoria Bjerregaard som Ofelia, mens tyske Philipp Fürhofer står for den moderne scenografi og Karin Betz har lavet renæssancekostumerne.

Dramatiker: William Shakespeare
Iscenesættelse: Morten Kirkskov
Medvirkende: Esben Smed, Sara Viktoria Bjerregaard, Jacob Lohmann, Iben Hjejle, Stine Schrøder Jensen, Alvin Olid Bursøe, Anton Hjejle, Laus Høybye og Mads Rømer Brolin-Tani
Oversættelse: Niels Brunse
Scenografi: Philip Fürhofer
Kostumedesign: Karin Betz
Produktion: Det Kongelige Teater

Billetantal: Der sælges maksimalt 1.125 billetter til forestillingen. Pga. covid-19 kan antallet blive nedjusteret, og det kan ikke garanteres, at man får den valgte plads, som fremgår af billetten.

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Meld dig ind i Teater- og Musikhusvennerne, og køb billet til abonnementspris. Det koster kr. 75 per sæson at være medlem, og du sparer op til kr. 90,- per forestilling.

Bliv medlem her


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere