Indfødsretsprøven

24. April 2019 19:30

 

Hvad er det, der definerer det danske? Det undersøger Mungo Park i ny kabaret

Danskheden er til diskussion som aldrig før, men hvad er det egentlig, der definerer det særligt danske? Er det hygge, tolerance, frisind, stegt flæsk og persillesovs eller noget helt femte? Er det overhovedet muligt at blive enige om, hvad danskhed er for en størrelse?

For at opnå dansk statsborgerskab skal man svare korrekt på 32 ud af de 40 spørgsmål, der udgør indfødsretsprøven. 40 spørgsmål, som baserer sig på et læremateriale, der har kogt danskheden ned til et 140 siders langt pensum. Men er man dansk, bare fordi man kan hele pensum? Og hvad hvis man ikke kan svare rigtigt på spørgsmålene, selvom man allerede er dansk statsborger?

Indfødsretsprøven er en kabaret over 1300 års udvikling fra vikingetid til velfærdssamfund, fra Kalmarunion til EU, fra Tycho Brahe til Poul Thomsen og alt derimellem.

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

⭐⭐⭐⭐⭐ JydskeVestkysten
⭐⭐⭐⭐⭐ Fyens Amts Avis/Fyens Stiftstidende
💗💗💗💗      Politiken

Instruktør: Katrina Bugaj

Forfattere: Alexandra Moltke, Morten Mosgaard, Jeanette Munzert, Tomas Lagermand Lundme, Marie Nørgaard, Magnus Christensen, Katrina Bugaj, Lasse Bo Handberg

Medvirkende: Marie Nørgaard, Magnus Christensen

Produktion: Mungo Park Kolding

Arrangør: Musikhuset Esbjerg

Dørene til Koncertsalen åbnes kl. 19:00.

Fotografering/optagelse af koncerten kan være generende for både kunstnere og publikum og er derfor ikke tilladt

Køb billet KØB SPISNING M.M.