Jonah Blacksmith

15. November 2018 20:00

 

Få en unik musikalsk og visuel oplevelse i Musikhuset Esbjerg med Jonah Blacksmith Filmkoncert

Hvad er en Jonah Blacksmith Filmkoncert? Det er mødet mellem den håndspillede live-musik og en dokumentarfilm om ophav, drømme og levet liv.

Den symbiotiske vekselvirkning mellem filmmediet og den traditionelle koncertform er et hjertegribende foretagende, der så at sige spiller på alle strenge. Jonah Blacksmith Filmkoncert er ganske enkelt en audiovisuel oplevelse langt ud over det sædvanlige.

I filmen møder man historien om bedstefaren. De gamle jagtvenner og deres skæve fortællinger på kroen har med tiden hverken mistet saft eller kraft. Og det umiskendelige glimt i deres øjne afspejler den store personlighed, som Johannes Smed var på egnen i Thy, både mens han levede, men i den grad også i de lune, humoristiske skildringer, som danner klangbund i hans eftermæle. Men filmen er mere og andet end det; den er historien om at finde sig selv, sit afsæt og sit ståsted i et liv og i en tid, hvor forandringens og rodløshedens lunefulde vinde raser ustandselig.

Sangene fra Jonah Blacksmiths to studiealbum binder de levende billeder sammen. Og de tager ligeså afsæt i det personlige og vedkommende og kredser om de ting, man er rundet af, dem man elsker, og frygten for at miste hinanden og sig selv.

Jonah Blacksmith er et syvmandsensemble med hjerte og rod i Thy. Forkærligheden for de store vidder og den nordatlantiske horisont har sat sine spor i såvel musikken som i menneskene. Og disse mennesker er, ud over brødrene Thomas og Simon Alstrup, fætteren Lasse Alstrup, samt Søren Bigum, Jon Kjeldsen, Søren Poulsen og Thor Kortegaard.

Arrangør: Musikhuset Esbjerg

Dørene til Koncertsalen åbnes 19:30.

Vær venligst opmærksom på, at fotografering/optagelse af koncerten kan være generende for kunstnere og publikum og der derfor ikke tilladt

  • Priser: 240 - 280 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 15. November 2018 20:00
  • Kategori: Koncert
Køb billet KØB SPISNING M.M.