En Lærke Letted’ – 75-året for Danmarks Befrielse

7. Maj 2021 19:30

I anledning af 75-året for Danmarks befrielse inviteres publikum til en ganske særlig aften i Musikhuset Esbjergs Koncertsal med Kunsten at Glædes i Kor, der blander koncert, fællessang og fællesskab om velkendte såvel gamle som nye sange og musik om besættelse og befrielse

NY DATO: På grund af restriktioner relateret til corona er koncerten blevet flyttet fra den 4. maj 2021 til den 7. maj 2021. Billetkøbere er blevet kontaktet direkte.

“Her er London… I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark havde overgivet sig.”

Den 4. maj 2020 klokken 20:35 er det præcis 75 år siden frihedsbudskabet røg ud i æteren, og efter fem mørke år under tysk besættelse var Danmark atter et frit og selvstændigt land.

Dette markeres med et brag af en koncertforestilling, der blander koncert og fællessang, hvor publikum skiftevis vil opleve at blive suget ind som en aktiv del af i koncerten, og vil kunne læne sig tilbage, lytte og svømme hen i smukke melodier, tankevækkende tekster og stemningsfulde lydbilleder.

 

Fællessang

Koncerten med Kunsten at Glædes i Kor vækker mindelser til de historiske alsangsstævner, der fandt sted i de første år af den tyske besættelse af Danmark 1940-45. På stævnerne sang tusindvis af deltagere fædrelandssange og gav derigennem udtryk for sammenhold mod besættelsesmagten. Publikum i Musikhuset Esbjerg inviteres derfor til at synge med på velkendte sange som Man Binder os på Mund og Hånd, Det Haver Så Nyligen Regnen og En Lærke Letted’ (Danmark Frit).

 

Besættelse og befrielse

Ligesom en hel nation kan være besat og blive befriet, således kan også det enkelte menneske opleve det samme. Udover de velkendte, traditionsrige fællessange byder repertoiret derfor også på musik af nyere dato om individets oplevelse af besættelse og befrielse. Om lys og mørke. Om overmagt og oprør. Om krig, fred og kærlighed. Om bundethed og forløsning. Om at være fanget og blive fri.

 

Lys og mørke

Om aftenen den 4. maj sætter vi lys i vinduet for at mindes meddelelsen om den tyske kapitulation. Den glædelige nyhed fik mange danskerne til at rive mørklægningsgardinerne fra vinduerne og lade lyset strømme ud i gader og stræder. Overgangen fra lys til mørke markeres ved koncerten med et stemningsfuldt lysdesign, der akkompagnerer og understreger stemningen i musik og fællessang.

Alle blandt publikum inviteres naturligvis til at medbringe (kunstige) stearinlys til koncerten. Det bliver en ganske særlig aften!

 

Besætning

Signe Juhl (vokal & piano), Inger Juhl (vokal & cello), Janne Hagen Therkildsen (vokal & piano), Bo Møller (guitar), Niels Kvist (bas) og Casper Mikkelsen (vokal & trommer) + gæster

 

Det praktiske

Arrangør: Audiograf Music
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 minutter inden koncerten begynder

  • Pris: 195 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 7. Maj 2021 19:30
  • Kategori: Koncert
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere