La Vendetta / I Pagliacci

13. Oktober 2022 19:30

I Den Jyske Operas legesyge fortolkning af den glemte danske opera i en akt La Vendetta og klassikeren I Pagliacci smelter to operaer sammen i et højspændt drama

Et operakompagni meget lig Den Jyske Opera opfører operaen La Vendetta, alt imens de er i fuld gang med prøverne til deres næste produktion, operaen I Pagliacci. Når første operaen er forbi, ”inviteres” publikum om bag scenen. Her udspiller der sig et højspændt drama blandt operaens ansatte med katastrofale følger.

Med La Vendetta/I Pagliacci forener Den Jyske Opera et af operarepertoirets mest populære mesterværker, I Pagliacci, med en genfunden dansk perle og den eneste danske opera, der nogensinde er blevet bestilt af det legendariske operahus La Scala i Milano: Asger Hameriks for længst glemte La Vendetta – en nervepirrende thriller, der lige så godt kunne være skrevet som et manuskript til Netflix.

Asger Hamerik er måske ikke så kendt en komponist i dag, men i sin samtid var han en af mest kendte danske komponist i udlandet. Hamerik studerede blandt andet hos Hector Berlioz i Paris og var i mange år direktør for musikkonservatoriet ved The Peabody Institute ved Johns Hopkins Universitetet i Baltimore, USA, inden han flyttede tilbage til Danmark.

Operaen opføres på italiensk med danske overtekster.

Optakt: Der er gratis optakt ved Den Jyske Opera inden forestillingen.

Musik og libretto: Asger Hamerik/Ruggiero Leoncavallo
Orkesterledelse: Christopher Lichtenstein
Instruktion: Philipp Kochheim
Medvirkende: Internationalt sangerhold, Den Jyske Operas kor og Sønderjyllands Symfoniorkester
Produktion: Den Jyske Opera


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
 Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. pause

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Køb billet til denne forestilling plus to andre medlemsforestillinger – så kan du automatisk blive teatermedlem og spare op til 80 kr. pr. billet

Ja, tak – fortæl mig mere