Le Mans-dage

25. Februar 2022 14:00 - 26. Februar 2022 14:00

Musikhuset Esbjerg slår dørene op for to fantastiske dage i Le Mans’ tegn, hvor motorsportsentusiaster kan komme helt tæt på en perlerække af dansk Le Mans-histories største personligheder – heriblandt Jan og Kevin Magnussen – og komme til at se otte vaskeægte Le Mans-racerbiler helt tæt på

Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg bliver en enestående oplevelse for danske fans af motorsport i almindelighed og Le Mans i særdeleshed.

Til Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg får publikum for første gang mulighed for at se hele otte fantastiske, privatejede racerbiler, der har deltaget i Le Mans gennem de seneste knap 100 år.

Samtidig byder Le Mans-dage på en unik mulighed for at møde nogle af de danske mænd og kvinder, der har siddet bag rettet i verdens mest berømte 24-timersløb – blandt andre Jan Magnussen, Kevin Magnussen, John Nielsen, Christina Nielsen og Casper Elgaard.

Dagene byder også på et sand overflødighedshorn af spændende foredrag, røverhistorier, anekdoter og insiderhistorier fra og om Le Mans og dansk Le Mans-historie.Oplev bilerne og hør alle historierne

Du kan opleve Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg på tre måder – ved at købe en partoutbillet, der giver adgang til udstilling og alle foredrag, ved at købe en endagsbillet, der giver adgang til udstilling og foredrag enten fredag eller lørdag, eller ved kun at købe adgang til udstillingen i Hovedfoyeren, fredag eller lørdag.

Priserne til Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg er:

 • Partoutbillet (udstilling og plads i salen til alle foredrag) – kr. 1.175,-
 • Partoutbillet med VIP-adgang (udstilling, de bedste pladser i salen til alle foredrag samt goodiebag med lækkert Le Mans-relateret indhold) – kr. 1.475,-
 • Endagsbillet, fredag (udstilling og balkonplads) – kr. 495,- 
 • Endagsbillet, lørdag (udstilling og balkonplads) – kr. 795,-
 • Udstillingsbillet, fredag eller lørdag – kr. 325,-Otte legendariske Le Mans-racerbiler udstillet for første gang

Eventet byder på et gensyn med i alt otte klassiske racere – tilbage fra 1920’erne frem til 2010’erne, og med mange af de største mærker repræsenteret, blandt andre Ford, Lotus og Porsche.

Blandt de legendariske racerbiler, du kan glæde sig til at opleve i Musikhuset Esbjerg, er Bentley Le Mans, som vandt i 1927, og den Lotus 11, som kørte Le Mans i 1950’erne, og som Karsten Ree vandt DM med i 1965.

Noget ganske særligt, du også kan glæde dig til at opleve, er den mørkeblå, fire meter lange og to meter brede Panoz LMP-1 – kendt fra Le Mans i 2000 – med det karakteristiske dannebrogsflag tværs over karosseriet. Bilens daværende teamejer Karsten Ree er også til stede og røber flere hemmeligheder fra den tid.

Mange andre danske racerstjerner som Kevin Magnussen, Jan Magnussen, Christina Nielsen, Lars Erik Nielsen, Christoffer Nygaard og Casper Elgaard fortæller i løbet af Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg deres personlige historier og oplevelser.

Vært ved Le Mans-dage er Mads ”Blærerøven” Christensen og motorsportsjournalist Peter Nygaard.Program, fredag den 25. februar 2022

(forbehold for ændringer)

14:00 Dørene åbner

15:00-16:30 Historierne bag racerbilerne
Morten Alstrup og Peter Nygaard præsenter de udstillede racerbiler og fortæller historierne om dem.

17:00-17:30 Christina Nielsen – Racerkvinde og Porsche-kører
Oplev den tredobbelt Le Mans-deltager Christina Nielsen, interviewet af Mads Christensen.

17:30-19:00 Pause med mulighed for spisning
Læs mere om spisemuligheder længere nede på siden

I pausen fortæller Morten Alstrup i Hovedfoyeren generelt om Le Mans’ klasseinddelinger, reglerne, med mere.

19:00-19:45 Karsten Ree og John Nielsen fortæller deres fælles Le Mans-historier
Karsten Ree og John Nielsen fortæller om deres år som team, interviewet af Peter Nygaard

20:30-22:30 Le Mans – en del af dansk motorsportshistorie
Denne aften har vi samlet nogle af de allerstørste danskere der har deres helt egne Le Mans historier. En uforglemmelig aften med anekdoter og historier, fortalt af dem der var med.

Aftenens gæster er Jan Magnussen, Casper Elgaard, Lars Erik Nielsen, Christoffer Nygaard og Christina Nielsen.

Aftenens vært er Mads Christensen.Program for lørdag den 26. februar 2022

(forbehold for ændringer)

14:00 Dørene åbner

15:30-16:30 Historierne bag de udstillede biler
Morten Alstrup og Peter Nygaard præsenter de udstillede racerbiler og fortæller historierne om dem.

17:30-18:15 Fremtidens danske Le Mans-håb
Niklas Nielsen fortæller om sin Le Mans-sejr i 2021 og vejen dertil, interviewet af Peter Nygaard.

18.15-20:30 Pause med mulighed for spisning
Læs mere om spisemuligheder længere nede på siden. I pausen er mulighed for at få et signeret bogeksemplar af Jan Magnussen. Bogsigneringen finder sted kl. 19:00-19:30.

20:30-22:30  Magnussen og Magnussen i samtale om Le Mans
Live-interview på scenen med Jan Magnussen og Kevin Magnussen, der fortæller deres egne historier og anekdoter fra Le Mans. Derudover Q&A fra publikum.

Aftenens vært er Mads Christensen.Spisning under Le Mans-dagene

Du har mulighed for på forhånd at tilkøbe spisning til Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg. Du kan bestille

Sandwich og en medfølgende drikkevare, eller

Tallerkenanrettet menu, der serveres i Musikhuset Esbjergs restaurant, Kunsten, med køkkenchef Jacob Møller Justesen i front. Menuen består af:

 • Varmrøget laks fra Wintherriet med hvedekernesalt
 • Krabbeterrine med dildmayo og nordsørejer
 • Lokalt charcuteri med oliven og semidried tomat
 • Lille tærte med porrer og bacon
 • Kalvefrikadeller med kartoffelsalat
 • Sprængt andebryst med ananas- og tomatchutney
 • Oste fra Jernved Mejeri
 • Chokoladebrownie med ganache
 • Brød og smør

VÆR OPMÆRKSOM PÅ, at der er et begrænset antal pladser i restauranten samt at spisning skal bestilles på forhånd. Det er altså ikke muligt at købe mad i Musikhuset Esbjerg under Le Mans-dagene.

Du kan også benytte spisepauserne til at gå ned i Esbjerg Midtby, der ligger få hundrede meter fra Musikhuset Esbjerg, hvor der er masser af muligheder for at spise. Læs mere her.Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg og Time 2 Be Entertained
Forbehold for ændringer: Skulle én eller flere af kørerne, der skal deltage i eventet, blive forhindret, vil Time 2 Be Entertained, som Musikhuset Esbjerg laver Le Mans-dage i Musikhuset Esbjerg med, finde afløsere, der har tilsvarende kaliber.                

 • Priser: 495 - 1475 DKK
 • Sted: Musikhuset Esbjerg
 • Spilleperiode: 25. Februar 2022 14:00 - 26. Februar 2022 14:00
 • Kategori: Event, Foredrag, Udstilling
KØB ENDAGSBILLET KØB PARTOUTBILLETKØB UDSTILLINGSBILLET KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Når du køber billet til et arrangement i Musikhuset Esbjerg, er du med til at sikre, at vi samler penge ind til Danmarks Indsamling. For hver solgt billet i december donerer Musikhuset Esbjerg nemlig 5 kr. til Danmarks Indsamling. Beløbet lægges ikke oven i billetprisen.