Oberstinden

2. Maj 2022 19:30

Rosa Liksoms roman om destruktiv og ødelæggende kærlighed i mellemkrigstidens Finland bliver til sansemættende teater

En højtelsket far opdrager sin datter i heroisk germansk ånd. En mor tugter hende og lærer hende frygten at kende. Denne dobbelthed fører den unge kvinde i armene på en 28 år ældre oberst, som hun bliver gift med. Han er et magtmenneske, der som overbevist nazist er på tyskernes side under 2. Verdenskrig. Hun er stærkt betaget af oberstens rang, status og position og forelsket til op over begge ører, indtil virkeligheden banker på.

Hun ender med at blive offer for de beslutninger, krig og radikaliseringer påfører hende. Oberstinden vænner sig umærkeligt til grusomhed og perversiteter i et ægteskab med vold og destruktivitet. Først sent i livet kommer hun fri af det ægteskabelige helvede, og en ny sanselig og erotisk verden bliver til.

Teaterforeningen Katusha, der står bag teaterudgaven af Oberstinden, eksperimenterer med sammenblandinger af sceniske og billedkunstneriske udtryk. Billederne sættes i bevægelse, så sanserne stimuleres og den samlede visuelle oplevelse for publikum intensiveres.

Forfatter: Rosa Liksom
Dramatikere: Pia Rosenbaum og Thomas Kolding
Instruktør: Pia Rosenbaum
Medvirkende: Marianne Mortensen og fem indtalte stemmer.
Scenograf og billedkunstner: Thomas Kolding
Videodesigner: David Matschofsky
Produktion: Teaterforeningen Katusha

 

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
 Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 90 minutter uden pause

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Når du køber billet til et arrangement i Musikhuset Esbjerg, er du med til at sikre, at vi samler penge ind til Danmarks Indsamling. For hver solgt billet i december donerer Musikhuset Esbjerg nemlig 5 kr. til Danmarks Indsamling. Beløbet lægges ikke oven i billetprisen.


Meld dig ind i Teater- og Musikhusvennerne, og køb billet til abonnementspris. Det koster kr. 75 per sæson at være medlem, og du sparer op til kr. 90,- per forestilling.

Bliv medlem her