PUNK – A Rebel Never Dies

9. November 2020 19:30

Black Box Dance Company giver dig en kraftfuld danseoplevelse med udgangspunkt i oprøret – fra punkbevægelsen i 80’erne og indtil i dag

I 80’erne manifesterede oprøret sig i punkbevægelsen. En helt ny bølge brød igennem indenfor kunst, musik og performance. Kunsten viste tænder sammen med hanekam og hjerteblod. Og med både en kompromisløshed og en nødvendighed. Det blev en tid med store kontraster; fra skulderpuder til læderjakker, fra sikkerhedsnåle til blå øjenskygge, fra synthesizer til guitarfræs.

I dag har vi Greta Thunberg, Pussy Riot, De gule veste, oprørerne i Hong Kong. Overalt i verden ulmer oprøret stadig.

Punk – A Rebel Never Dies er en fortælling om syv vidt forskellige unge mennesker, der mødes i deres fælles frustration over nutiden, men med håbet og viljen til at kæmpe for en bedre fremtid for deres egen og de kommende generationer.

I en skøn og underholdende cocktail af fart, spænding, fandenivoldskhed, skønhed og ømhed kaster Black Box Dance Companys sublime dansere lys over oprøret.

 

Reumert-vinder står bag oprøret

Forestillingen er skabet af den Reumert-vindende koreograf og instruktør Jacob Stage.

Jacob Stage er kendt for sine stærke evner til at skabe vedkommende værker, der krydser på tværs af genrer. Han formår at samle et bredt udtryk inden for dans, teater, videoinstallation, foto og film.

Han stiftede i 1999 dansekompagniet Mute Comp Physical Theatre og var dets kunstneriske leder frem til 2015. Kompagniet tilegnede sig stor anerkendelse i både ind- og udland, for det overrumplende smukke og altid relevante forestillinger.

I 2015 til 2016 var han kunstnerisk leder af Teater Momentum, hvor han skabte den Reumert-vindende forestilling Lige om lidt bliver alting meget sjovere.

Jacob Stage har siden 2015 været kunstnerisk leder af sin egen gruppe The Peoples Entertainment Group.

 

Om Black Box Dance Company

Black Box Dance Company er i dag Danmarks tredjestørste professionelle dansekompagni og det eneste med base uden for Københavnsområdet.

Det har og er kompagniets ambition at fremme dansens virke på både et nationalt og internationalt plan. Med fokus på høj kunstnerisk kvalitet, vedkommenhed og relevans har kompagniet formået at opnå stor anerkendelse i både ind- og udland. Kompagniet har på trods af sin korte levetid markeret sig som et af landets førende aktører inden for dansefaget med både store og små forestillinger for både unge og voksne.

Kompagniet består af professionelle dansere fra hele Europa med både stærke tekniske, kunstneriske og performative evner. Fællesnævneren er, de alle er i starten af deres professionelle karriere. De er alle nøje udvalgt ved auditions, hvor der til sidste audition i 2019 var over 1100 ansøgere fra hele verdenen.

Instruktion og koreografi: Jacob Stage
Medvirkende: dansere fra Black Box Dance Company
Musikalsk arrangement og lyddesign: Joakim Pedersen
Scenografi: Signe Krogh
Kostumedesign: Åsa Gjerstad
Lysdesign: Marcus Philippe Gustafsson
Kunstnerisk leder: Marie Brolin-Tani
Associeret kunstnerisk leder & producent: David Cornelius Price
Produktion: Black Box Dance Company

Billetantal: Der sælges maksimalt 466 billetter til forestillingen. Pga. covid-19 kan antallet blive nedjusteret, og det kan ikke garanteres, at man får den valgte plads, som fremgår af billetten.

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 70 minutter (uden pause)
Aldersgrænse: Anbefalet fra 13 år

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Meld dig ind i Teater- og Musikhusvennerne, og køb billet til abonnementspris. Det koster kr. 75 per sæson at være medlem, og du sparer op til kr. 90,- per forestilling.

Bliv medlem her


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere