RESPECT- A Tribute to Aretha Franklin

24. Oktober 2020 20:00

Aretha Franklin bliver hyldet i et forrygende, musikalsk show, hvor hele seks sangerinder synger de fantastiske sange fra The Queen of Soul’s imponerende karriere

At Aretha Franklin er en af musikhistoriens største stemmer – og stjerner – kan der ikke herske nogen som helst tvivl om.

Hun debuterede som 14-årig i 1956 som forsanger sin fars gospelband, og i 1960’erne slog hun sit navn fast som den største kvindelig stjerne på musikscenen med legendariske hits som I Never Loved A Man, Respect, Chain Of Fools, Natural Woman, Think, I Say A Little Prayer, Angel og mange, mange flere. Da hun døde i 2018, havde Aretha Franklin haft 17 top 10-hits, vundet 18 grammyer, og hun var – som den første kvinde nogensinde – blevet optaget i Rock & Roll Hall of Fame.

 

Seks sangerinder hylder The Soul Sister

Nu hylder vi den ubestridte Queen of Soul i forrygende show, hvor du kommer med på en rejse gennem hele Franklins karriere og enorme musikalske spektrum, der spænder fra gospel over R&B og soul til jazz og pop.

 

 

I hyldestshowet RESPECT – A Tribute to Aretha Franklin er der hele seks sangerinder på scenen, og de bakkes op af et ti mand stort band.

Hovedvokalen bæres af Darnita Rogers, der – som flere af showets andre sangerinder – har en baggrund i gospelverdenen, præcis som Aretha Franklin selv. Med sin kraftfuldes stemme, store indlevelse, og ikke mindst med sin kærlighed til Aretha Franklin og hendes musik, leverer Darnita Rogers sangene helt i Franklins ånd.

Dynamikken sangerinderne imellem giver showet en stor energi, som smitter langt ud over scenekanten. Showet byder desuden på flere af de duetter, Franklin producerede med andre kunstnere – herunder George Michael og Eurythmics.

 

Forvandlede gospel til popmusik

Aretha Franklins karriere spændte over seks årtier. Hun påvirkede musikken i en grad, der ikke han overvurderes, og formåede at forvandle gospelgenren til popmusik, alle lyttede til. Hun var den første Soul Sister i den feministiske bevægelse, og hun satte sit præg på generationer af kvindelige musikere. Franklin var både politisk og feministisk i sit udtryk. Hun krævede ligestilling blandt sorte og hvide – og mellem mænd og kvinder. Hun krævede RESPECT! Hun døde den 16. august 2018 i Detroit efter et liv med både op- og nedture.

RESPECT – A Tribute to Aretha Franklin giver publikum de vigtigste faser i Franklins liv, højdepunkterne af hendes musikalske karriere og bidrager med biografiske fakta. Showet er i den grad båret af kærlighed og respekt til The Queen of Soul.

 

Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbner 30 minutter inden koncerten begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort