RESPECT- A Tribute to Aretha Franklin

7. Oktober 2021 20:00

Aretha Franklin bliver hyldet i et forrygende, musikalsk show, hvor hele seks sangerinder synger de fantastiske sange fra The Queen of Soul’s imponerende karriere

OBS: Showet er pga. corona blevet flyttet fra den 24. oktober 2020 til den 7. oktober 2021. Alle billetkøbere er blevet kontaktet direkte.

At Aretha Franklin er en af musikhistoriens største stemmer – og stjerner – kan der ikke herske nogen som helst tvivl om.

Hun debuterede som 14-årig i 1956 som forsanger sin fars gospelband, og i 1960’erne slog hun sit navn fast som den største kvindelig stjerne på musikscenen med legendariske hits som I Never Loved A Man, Respect, Chain Of Fools, Natural Woman, Think, I Say A Little Prayer, Angel og mange, mange flere. Da hun døde i 2018, havde Aretha Franklin haft 17 top 10-hits, vundet 18 grammyer, og hun var – som den første kvinde nogensinde – blevet optaget i Rock & Roll Hall of Fame.

 

Seks sangerinder hylder The Soul Sister

Nu hylder vi den ubestridte Queen of Soul i forrygende show, hvor du kommer med på en rejse gennem hele Franklins karriere og enorme musikalske spektrum, der spænder fra gospel over R&B og soul til jazz og pop.

 

 

I hyldestshowet RESPECT – A Tribute to Aretha Franklin er der hele seks sangerinder på scenen, og de bakkes op af et ti mand stort band.

Hovedvokalen bæres af Darnita Rogers, der – som flere af showets andre sangerinder – har en baggrund i gospelverdenen, præcis som Aretha Franklin selv. Med sin kraftfuldes stemme, store indlevelse, og ikke mindst med sin kærlighed til Aretha Franklin og hendes musik, leverer Darnita Rogers sangene helt i Franklins ånd.

Dynamikken sangerinderne imellem giver showet en stor energi, som smitter langt ud over scenekanten. Showet byder desuden på flere af de duetter, Franklin producerede med andre kunstnere – herunder George Michael og Eurythmics.

 

Forvandlede gospel til popmusik

Aretha Franklins karriere spændte over seks årtier. Hun påvirkede musikken i en grad, der ikke han overvurderes, og formåede at forvandle gospelgenren til popmusik, alle lyttede til. Hun var den første Soul Sister i den feministiske bevægelse, og hun satte sit præg på generationer af kvindelige musikere. Franklin var både politisk og feministisk i sit udtryk. Hun krævede ligestilling blandt sorte og hvide – og mellem mænd og kvinder. Hun krævede RESPECT! Hun døde den 16. august 2018 i Detroit efter et liv med både op- og nedture.

RESPECT – A Tribute to Aretha Franklin giver publikum de vigtigste faser i Franklins liv, højdepunkterne af hendes musikalske karriere og bidrager med biografiske fakta. Showet er i den grad båret af kærlighed og respekt til The Queen of Soul.

 

Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbner 30 minutter inden koncerten begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 2,5 timer (inklusive pause)

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort