Sanne Søndergaard

16. Oktober 2021 19:30

Sanne Søndergaard besøger MHE Comedy Club i Musikhuset Esbjerg med nyt flyvende, fantastisk comedyshow

NY DATO: På grund af corona er showet flyttet fra den 4. marts 2021 til den 16. oktober 2021. Billetkøbere er kontaktet. 

Begynd aftenen i MHE Comedy Club med hyggelig fællesspisning. Se menuen nederst.

Bare smil til verden og verden smiler til dig, siges der. Eller “du vil være meget smukkere, hvis du smilede”, som det lyder, når en mand ved et busstoppested afkræver det af en kvindelig medpassager, han ikke kender. I sit nye comedyshow forklarer Sanne Søndergaard, hvorfor smilet stivner hos mange kvinder. Kvinder, som ellers gerne ville dyrke glæden og nærværet, men som konstant bliver trukket ud af det på grund af sexisme, chikane, vold og overgreb.

Fik vi nævnt, at det er et comedyshow!? Det bliver skideskægt.

– Humor har altid været min overlevelsesmekanisme. Som det sikkert også er for mange andre, der dealer med trauma og psykiske belastninger på grund af ting som mobning og overgreb. Jeg vil gerne vise styrken i den humor. Både fordi det er en effektiv måde at leve på, men også fordi “ofrenes” humor altid er blevet underkendt og nedvurderet, forklarer Søndergaard.

Selvsær er Sanne Søndergaards ottende soloshow, men det første siden hun i 2019 stoppede i stand-up-branchen.

– Showet er en fuckfinger til dem, der mener, at de lov har til at bestemme, hvad der er “rigtig” comedy – og som altid sørger for at udelukke alle os, der ikke passer ind i hvide, heteromænds univers, fortæller Søndergaard.


Et flyvende comedyshow

Selvsær er et flying comedy-show – Sanne Søndergaards helt egen genreopfindelse.

– Flying comedy er woke humor. Det handler om at forstå sig selv, andre og systemerne bedre. Jeg gør kun grin med de stærke og de magtfulde. Og det er ret provokerende i dagens Danmark. Du kan også skrive, at det er identitetspolitisk humor, for så er vi sikre på, at Berlingske kommer til at hade det, og når Berlingske hader noget, så skriver de virkeligt meget om det, siger Sanne Søndergaard.


Vinterbader og bonusmor

Sanne Søndergaard er én af Danmarks skarpeste samfundsrevsere. Hun laver komik med indhold og foredrag med humor.

Selvsær følger i kølvandet på en række succesfulde shows, der alle kredser om emner som kønsroller, sociale koder og feministiske forundringer. Hendes seneste show Kontroltaber fra 2019 spillede for udsolgte sale over hele landet.

Sanne Søndergaard har sideløbende med sin komikerkarriere udgivet en række romaner. Ugen før premieren på Selvsær udkommer hendes nye bog, F-ordet, en feministisk, aktivistisk grundbog. Privat bor Søndergaard nord for Aarhus med sin kæreste hele tiden og hans børn halvdelen af tiden. Hun er a-menneske nogle dage, introvert andre og hader i øvrigt den slags moderne menneskeafgræsningsmærkater.


Spis i MHE Comedy Club

Begynd aftenen med at spise i MHE Comedy Clubs sjove og hyggelige rammer. Vi dækker op med ternede duge ved langborde, har masser af kold fadøl i hanerne, og så serverer vi lækker, ukompliceret mad, lavet af Musikhusets eget køkken med køkkenchef Jacob Møller Justesen i front.

Aftenens menu er den lækre thailandske karryret kylling panang. Til retten serverer vi ris og salat.

Spisningen begynder kl. 17:00.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbner 30 minutter inden showstart
Foto: Fotografering/videooptagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort