Sitter-show i snegletempo

15. November 2020 19:30

Iben Hjejle og Signe Lindkvist, som står bag den vildt populære podcast Sitter, laver nu et stort, fint og forholdsvis fjollet show, du kan opleve i Musikhuset Esbjerg

Hvis du holder af skæg og ballade, sørgelige svenske viser, oversavede damer skønsomt blandet op med livsbetragtninger fra to til tider kloge damer, så vil du elske Iben Hjejle og Signe Lindkvists Sitter-show i snegletempo.

”Man kan sige, at vi er en spændende blanding af Rytteriet og Lotte Heise. Showet bliver halvt varieté, halvt talkshow – krydret med en kæmpe stang dynamit kastet ned i en klædud-kasse. Publikum skal både have grædt, grint og sunget inden de får lov at forlade salen,” fortæller Iben Hjejle og Signe Lindkvist.

Podcasten Sitter begyndte for halvandet år siden, og med ca. 60.000 ugentlige lyttere er det gået godt for de to farverige og elskelige damer siden da. De er blevet faste klummeskribenter i Alt for damerne, har været værter for Bodilprisen, optrådt live på Smukfest i 2019 og blev i den forbindelse fremhævet af DR som et af de bedste live acts på hele festivalen.

 

Gudsbenådet komisk begavelse

Sitter er opkaldt efter selveste Sitter Horne Rasmussen. Og lad os være ærlige: Mange kender hende nok mest som Dirch Passers ekskone, men hun var altså først og fremmest en gudsbenådet komisk begavelse og fremragende skuespiller, forklarer Signe. Og med deres store kærlighed til teater er de to erfarne performere nu klar til at sætte Sitter i søen som liveshow. Et show, der tager handling og inspiration fra livet, stort og småt, oplevet af to eftertænksomme, selvironiske, ukloge koner.

”Intet er for stort eller småt til en tur igennem vores kringlede hjerner. Vi glæder os helt vildt. Det er en mangeårig drøm for os at lave vores eget show. Vi har begge optrådt adskillige gange med andres tekster i andres shows, om det har været teater, cirkus eller tv. Nu giver vi endelig os selv lov til at opfinde det hele, præcis som vi gerne vil have det skal være. Det glæder vi os helt vanvittig meget til,” siger Signe Lindkvist.

”Vi er godt selskab, vi giver ud af posen, vi er kloge, nysgerrige og frem for alt prøver vi altid at finde det sjove i de forskellige livssituationer, vi befinder os i. Vi er hverken beautyeksperter, revolutionære feminister eller bloggere. Vi er to rigtige mennesker med holdninger, knyster, eksmænd og aftaler hos psykologen. Vi er højtuddannede akademikere fra Fantasiuniversitetet og har verdens største lommefilosofiske bibliotek, fyldt med betragtninger og underresearchet gætværk om alt. Stil æggeuret, og vi taler om et hvilket som helst emne,” siger Iben Hjejle.

 

Sitter-show i snegletempo består af

Signe Lindkvist er en menneskelig dynamo, et kraftværk med flotte ben og en sublim sans for at klæde sig. Hun er en uovertruffen opfinderske og står, blandt meget andet, bag formater som Cirkus Summarum, Ramasjang, Bjørnen Bruno og andre fine ting, vi har muntret os med gennem snart tre dekader. Hun har senest medvirket som dommer i Danmark har talent og er mangeårigt medlem af Mads & Monopolet.

Iben Hjejle er en lille dame med en sart sjæl og en betagende ordenssans. Hun har spillet sig ind i vores hjerter som Liva i Mifunes sidste sang, som Mikala i Anna Pihl, som Dicte og i utallige andre film og tv-roller. Senest har man kunnet opleve hende som seismologen og geofysikeren Inge Lehmann i forestillingen Jordens indre, som spillede i Musikhuset Esbherg i sidste sæson. Og så kan Iben synge på svensk, så man bliver blød knæene.

Til Sitter-show i snegletempo kan man desuden opleve det vidunderlige husorkester bestående af Ole Kibsgaard og Emil de Waal.

 

Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene åbner 30 min. før foredraget begynder
Foto: Fotografering/optagelse af showet kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt.

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere