Sommerkoncert – Ninna Andreasen

12. August 2022 16:00

GRATIS: Oplev den lokale sangskriver Ninna Andreasen, når hun giver koncert på pladsen foran Musikhuset

”Drømmende, slingrende, halvdovent og jordnært underspillet med en krads personlig blanding af lugten fra et værtshus, Vesterhavets kyst og en brise af kaffegrums og dagdrømme, der gik ned sammen med solen over Nordsøen.”

Sådan beskrev en anmelder Ninna Andreasens debutalbum, Barske Banaliteter, fra 2013.

Sangskriveren har benene solidt plantet på det vestjyske fygesand og blikket rettet mod horisonten.

Især én sang fra debutudgivelsen “Rockersangen” skabte en del medievirak. Sangen var en verbal lige højre til de rockere, som kæmpede om narkomarkedet i hjembyen Esbjerg.

Det er dog sange som “De Barske Banaliteter”, “Den Sidste Vinterdag” og “Stæreblind”, der på den lange bane har tegnet konturerne af en sangskriver, som er optaget af det alment menneskelige i hverdagspoesien med hints af socialrealisme og solidaritet med folk og fæ på kanten af hverdagen.

Opfølgeren “Sminkede Lig” blev en dobbeltplade, hvor den ene del var studieindspilninger og den anden del var liveoptagelser fra en stuekoncert.

I den udgivelse opstod en splittelse mellem det poppede og poetiske i sange som “Før vi falder”, “Sminkede Lig” og “Cherie” på studieversionen og de mere novelleprægede historier i sange som “Private Jet”, “Kridthuset” og “Mellem dig og mig”.

Eller som en anmelder skrev det:

“Forventer man popligefremhed, så går man galt i byen og må stå af. Til gengæld er der nok at reflektere over, hvis man giver teksterne sin fulde opmærksomhed og eftertanke. Og det er en kvalitet, man ikke kan tilskrive enhver sangskriver.”

Ninna er lige nu aktuel med singlerne Danmarks Blues og Vi er ikke kommet for at danse – og den 12. august kan du opleve hende live på pladsen foran Musikhuset.

Koncerten er gratis, og du møder bare op – men kom i god tid, da vi forventer, der kommer mange.


Esbjergs nye, levende plads

Den 1. oktober 2020 blev den nye, smukke plads foran Musikhuset indviet. Pladsen hedder Henning G. Kruses Plads og er doneret til Musikhuset og esbjergenserne af offshore-pioner Henning G. Kruses Fond.

Henning G. Kruses Plads er tegnet af det verdensberømte, danske arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group, og pladsen er en hyldest til både Utzons hus, havnebyen Esbjerg og musikken.

Denne sommer kan du glæde dig til masser af liv på pladsen, når vi er klar med oplevelser og aktiviteter for hele familien. Du kan finde programmet lige her


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Varighed: 1 time

Koncerten er gratis. Hvis vejrguderne ikke er med os, flyttes koncerten indenfor. 

  • Steder: Henning G. Kruses Plads, Musikhuset Esbjerg
  • Spilleperiode: 12. August 2022 16:00
  • Kategori: Gratis, Koncert
Køb gavekort