Svejk i anden verdenskrig

Svejk i anden verdenskrig

21. Oktober 2019 19:30

Bertolt Brechts historie om den gode soldat Svejks eventyr får nyt liv på scenen

Krigen raser. I øst kæmper russerne en indædt kamp for at stoppe den tyske offensiv, mens de allierede tropper i vest forsøger at finde fodfæste. Midt i kaosset møder vi opportunisten Svejk. Han bor i Prag, der er under besættelse af det nazistiske styre. Svejk er ikke som alle andre. Han lever af at fange hunde, som han sælger videre til byens prominente fruer, og så har han et ganske særligt talent for altid at havne i de mest mærkværdige situationer. Heldigvis har han talegaverne på plads og formår som regel altid at finde en vej ud af problemerne igen.

Svejk i anden verdenskrig er en humoristisk forestilling baseret på historien af Bertolt Brecht, der undervejs bliver akkompagneret af sang og klaverspil.

I titelrollen finder vi Ole Sørensen, der med stykket kan fejre sit 40-års skuespillerjubilæum. Vi kommer hele følelsesspekteret igennem, når vi møder Svejk og hans sjak på værtshuset i den tjekkiske hovedstad. En by, hvor besættelsesmagten holder skarpt øje med forrædere og fidusmagere.

Forfatter: Bertolt Brecht
Instruktør: Gitte Kath
Medvirkende: Ole Sørensen, Uta Motz, Klaus Andersen, Sara Line Møller Olsen, Thomas Jacob C. Rønne
Musiker: Rasmus Steenberg
Produktion: Teatret Møllen

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart.
Varighed: 1 time og 40 minutter (inkl. pause)
Aldersgrænse: Anbefalet fra 15 år
Foto: Fotografering/optagelse af koncerten kan være generende for både kunstnere og publikum og er derfor ikke tilladt.

Køb billet KØB SPISNING M.M.