Tænkepauser LIVE 2020/2021

10. November 2020 19:00 - 5. Maj 2021 19:00

Sebastian Dorset er vært, når videnskaben indtager teatret. Mød førende forskere og bliv klogere, når bøger forvandles til monologer og kommer under kærlig behandling i et anderledes og levende talkshow

Første udgave af Tænkepauser LIVE i Musikhuset handler om fantasi  (se programmet længere nede i teksten).

Hvis du er fan af eller nysgerrig på de små Tænkepause-bøger om store tanker, så kom med, når Tænkepauser LIVE går tæt på månedens aktuelle bog. Oplev en skuespiller forvandle videnskaben til teater og mød forskeren bag bogen i en samtale med aftenens vært, journalist og komiker Sebastian Dorset. Publikum har mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Tænkepauser LIVE er et unik samarbejde mellem Aarhus Univertitsforlag og Nørrebro Teater. Hver måned udgiver forlaget en ny bog i den populære serie Tænkepauser. Heri formidler topforskere fra Aarhus Universitet deres viden om alt fra tro, håb og kærlighed til kød og karma. Forlaget kalder det viden til hverdagen.

Og den viden kan du nu få i Musikhuset Esbjerg, når vi er klar med hele 4 udgaver af Tænkerpauser LIVE.

Med i billetprisen er et eksemplar af månedens Tænkepause-bog, så du kan tage en del af aftenens forestilling med hjem.

 

4 for 3 – få den 4. forestilling gratis

Tænkepause LIVE går tæt på månedens bog, og hvis du køber billet til alle 4 forestillinger, får du den ene GRATIS, og du betaler derfor kun for 3. Med i billetprisen er et eksemplar af månedens Tænkepause-bog.

 

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til bare kr. 50. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Program 

Herunder kan du se programmet for de kommende forestillinger af Tænkepauser LIVE i Musikhuset:

Månedens emne/bog: FANTASI
10. november 2020
Af Andreas Lieberoth, Adjunkt ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse – Pædagogisk Psykologi, Aarhus Universitet.

Skuespiller: Peder Holm Johansen. Instruktør: Anastasia Nørlund

Fantasien er nem at få øje på hos legende børn, men hvad er der sket med os voksne? Har vi mistet den mellem arbejde, banklån og nystrøgne skjorter? Streaming-tv, smartphones og iPads har fået mange forældre og lærere til at frygte for legens vilkår og fantasiens frie færd. Men fantasien er en evolutionær drivkraft, som har været her længe.

For cirka 40.000 år siden gik nogle tidlige mennesker rundt i klippehuler og forestillede sig løvemennesker. Det lyder måske ikke så nyttigt, men det er til gengæld fremsyn og evnen til at læse tanker. Og fantasiens byggesten i hjernen har vi stadig. Ellers kunne vi slet ikke forestille os, hvad vi skal have til aftensmad. Hvis vi voksne alligevel synes, at fantasien er langt væk, er der hjælp at hente i november måneds Tænkepause om netop fantasi skrevet af Andreas Lieberoth, adjunkt i pædagogisk psykologi ved Aarhus Universitet.

 

Månedens emne/bog: EMOJIS
8. december 2020
Af Tina Thode Hougaard, Lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur – Nordisk sprog og litteratur, Aarhus Universitet

De smiler, blinker kækt med det ene øje eller vender øjne mod himlen, når vi åbner mails, sms’er eller er på Facebook og Instagram.

Emojis er ikke til at komme uden om:-) Små ikoner, der giver highfives, går med mundbind eller tørklæder. – Det lyder som pynt, men handler om store ting som identitet og minoriteter. For emojis er for alle, og deres fravær er lige så iøjnefaldende som en blinkende smiley. Faktisk er de så normale, at det kan ødelægge den gode stemning, hvis ikke de er der, og vi bare må nøjes med bogstaver og ord. Men hvorfor er vi så glade for de små gule ansigter og alt fra kaffekopper til hvaler i vores skriftlige kommunikation? Og hvorfor elsker vi bare hjerter?

Det kan du blive klogere på i december måneds udgave af Tænkepauser LIVE, hvor Tina Thode Hougaard, smilende sprogforsker og ekspert i sociale medier ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet, gør dig klogere på emojiens betydning og funktion.

 

Månedens emne: ORD
4. februar 2021
Af Linda Greve, PhD i videnskommunikation og formidlingschef ved Science Museerne, Aarhus Universitet.

Bla bla bla … hvad blev der egentlig sagt? Nogle gange virker ordene som tom snak, men i virkeligheden burde vi nok lytte bedre efter. For al kommunikation er manipulation. I møder, i familien og i storpolitik har ordet magt. Er corona-krisen en storm, der rammer uventet, og som vi skal gå i ly for? Eller er den en fjende, der skal nedkæmpes på en slagmark? Ordene har stor betydning for, hvordan vi tænker om krisen, og hvordan vi skal handle på den. Samtidig er de det mindste betydningsbærende element, vi har, og filosoffer har i årtusinder brudt deres hjerner med ordenes beskrivelse af verden. Det er nemlig nemmere at kommunikere, når vi har ord, som vi er nogenlunde enige om, hvad beskriver. Men ordene står aldrig alene. De kommer ud af omgivelserne, af vores hjerne, kroppe, sanser, mennesker omkring os og stemninger. I februar måneds Tænkepause om ord tager Linda Greve, talende undervisningsudvikler og overbevisende retoriker ved Science Museerne, Aarhus Universitet, ordet.

 

Månedens emne: Oplyses senere
5. maj 2021

 

Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min. før showstart
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere