The British Invasion

28. Oktober 2022 20:00

Dicte, Søren Sko, Bjørn Fjæstad (Baal) og Poul Halberg (Ray Dee Ohh, m.fl.) tager dig med på en fantastisk rejse tilbage til dengang, da The Beatles, The Rolling Stones og andre britiske bands forandrede verden for bestandigt

I midten af 1960’erne ramte en bølge af musik fra Storbritannien verden som en tsunami.

I front for det, der skulle blive betegnet som The British Invasion, stod The Beatles og The Rolling Stones, og lige bagved fulgte bands og solister som The Who, Kinks, The Animals, Cream, Manfred Mann, Spencer Davies Group, Donovan, Cilla Black og mange flere.

Sammen ledte de en ungdomskulturrevolution og definerede en modkultur til den massive amerikanske påvirkning af underholdningsindustrien, der havde præget efterkrigstiden.

Tidens unge – i særdeleshed de danske – tog sultent musikken til sig, når de britiske grupper med stor dygtighed kombinerede de hvide amerikaneres rock’n’roll og de farvede amerikaneres bluesmusik. Den nye musik var generelt mere rå og upoleret og præget af forskellige stilarter. Det karakteristiske Merseybeat, som The Beatles og andre bands med rødder i og omkring Liverpool stod for, og var meget forskellig fra de mere bluesinspirerede grupper som for eksempel The Rolling Stones og The Animals.

Mellem disse poler opstod en rigdom af grupper, som på hver deres måde fandt en niche og opfyldte et behov hos tidens meget bevidste ungdom.

The British Invasion var primært musik, men også forskellige bud på livsstil, herunder påklædning. De unge kunne nu identificere sig med forskellige musikalske udtryk og gennem livsstil og uniformering signalere, hvilken type musik der var deres foretrukne.

De ældre generationer så hovedrystende til, mens ungdommen fandt sammen i et spirende oprør mod de bestående normer og en ny bevidsthed, der også skulle blive en faktor i den politiske udvikling.

Nu hylder og fejrer vi den fantastiske musik fra The British Invasion i Musikhuset Esbjerg med en fantastisk koncert med fire af Danmarks dygtigste sangere og musikere.

Vær med, når Dicte, Søren Sko, Bjørn Fjæstad (Baal) og Poul Halberg (Sneakers, Halberg Larsen, Ray Dee Ohh) – bakket og af et suverænt backing-band – tager dig med på en musikalsk tidsrejse tilbage til rockmusikkens absolutte guldalder.


Spisning inden koncerten

Forlæng din aften og få en lækker madoplevelse i Musikhusets smukke rammer inden koncerten. Musikhusets køkken med Jacob Møller Justesen i front sammensætter med udgangspunkt i sæsonens friske råvarer tre skønne retter til dig og dit selskab.

Da vi i Musikhuset altid ønsker, at vores gæster får den bedste oplevelse, har vi et begrænset antal billetter til spisning. Derfor anbefaler vi, at du bestiller spisning, når du køber din billet.

I kan gå til bords fra kl. 17:30.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Vis hensyn: Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort