The Danish Girl

10. Maj 2022 19:30

Som det første dansekompagni i verden har danske Black Box Dance Company fået lov til fortolke bestselleren The Danish Girl

I 1931 fik danske Lili Elbe som den første transkønnede kvinde i verden foretaget en kønsbekræftende operation. På trods af tiden og alt, der var imod hende, kæmpede hun med mod og beslutsomhed for at kunne leve som sit sande jeg.

Den ekstraordinære og rørende fortælling om Lili Elbes kamp for at blive anerkendt som den kvinde, hun var, og lægge fortiden som billedkunstneren Einar Wegener bag sig bliver på fængende og poetisk vis fortalt gennem dansen i The Danish Girl. Forestillingen er frit baseret på David Ebershoffs bestseller-roman af samme navn.

I hovedrollen som Lili Elbe vil den dygtige danser Bjørk-Mynte Paulse med sin levede erfaring som trans kvinde tilføje rollen en dimension og dybde, der gør dette værk endnu mere samfundsrelevant og betydningsfuldt.

Sammen med danske Black Box Dance Company står en af Nordeuropas bedste og mest prisvindende koreografer, Tim Rushton, for at skabe en rørende og smuk danseforestilling.

Instruktør og koreograf: Tim Rushton
Medvirkende: Bjørk-Mynte Paulse, Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Jaume Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen og Mikkel Alexander Tøttrup
Komponist og lyddesigner: Christian Tronhjem
Scenograf og lysdesigner: Sarah Fredelund
Dramaturger og researchere: Storm Møller Madsen og Levi Stray
Kostumedesigner: Åsa Gjerstad
Produktion: Black Box Dance Company og Vejle Musikteater

 

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
 Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 1 time og 30 minutter (inklusive pause)
Aldersgrænse: Anbefales fra 12 år

 

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Når du køber billet til et arrangement i Musikhuset Esbjerg, er du med til at sikre, at vi samler penge ind til Danmarks Indsamling. For hver solgt billet i december donerer Musikhuset Esbjerg nemlig 5 kr. til Danmarks Indsamling. Beløbet lægges ikke oven i billetprisen.


Meld dig ind i Teater- og Musikhusvennerne, og køb billet til abonnementspris. Det koster kr. 75 per sæson at være medlem, og du sparer op til kr. 90,- per forestilling.

Bliv medlem her