The Siwan Project

20. Oktober 2022 19:30

Som en del af Festival 2022 præsenterer Den Ny Opera koncerten THE SIWAN PROJECT – en intens musikalsk rejse på grænsen mellem Europa og Nordafrika

Der serveres mad i forbindelse med koncerten – der vil blive serveret en tallerken inspireret af koncertens geografiske spændvidde – maden indgår i billetprisen, og der kan købes drikkevarer undervejs.

SIWAN er en musikalsk fantasi inspireret af den arabiske poesi fra den periode, man betegner Al-Andalus. I dette helt unikke og på alle måder grænseoverskridende og dybt interessante musikalske projekt mødes 14 udsøgte musikere i fra tre forskellige traditioner: den arabisk-andalusiske sang og poesi, den europæiske barok og den improviserede samtidsmusik.

De tre traditioner indgår derfor naturligt i navnet SIWAN, som betyder treenighed eller triangel på det uddøde spanske 1500-talssprog Aljamiado.

Skaberen af SIWAN er den evigt søgende norske pianist/ komponist/ percussionist Jon Balke, som for mere end 15 år siden fordybede sig i historien om Al-Andalus og tidens gribende arabiske poesi om kærlighed og savn. Det har siden resulteret i tre udgivelser på pladeselskabet ECM. Både kompositionerne og måden musikerne spiller musikken på er en hyldest til diversitet, nysgerrighed og fredelig sameksistens. 

Orkesteret har i mere end 15 år spillet utallige koncerter i Europa og Mellemøsten og bla. vundet den tyske ”Musikkritikerpris” i 2009. Besætningen er gået fra den oprindelige besætning med 17 musikere omkring sangeren Amina Alaoui fra Marokko, til nu at være et band bestående af 14 musikere centreret omkring sangeren Mona Boutchebak fra Algerie. 

SIWAN er nu ude med sit tredje album og har høstet strålende anmelderroser i europæisk presse, bl.a Le Monde: “Une album d ́úne melancholie belle et penetrante” og Jazzworld: ”Balke’s music vision is concise and transfers beautifully to this tapestry of colors and emotions.”


Medvirkende

Mona Boutchebak – Vokal/Kwitra
Derya Turkan – Kemenche 
Bjarte Eike – Violin
Helge Norbakken – Percussion 
Pedram Khavarzamini – Tombak 
Jon Balke – Keyboards, ledelse 
Barokksolistene – strygerensemble

Koncerten er en del af Den Ny Operas FESTIVAL 2022 

Prisen er inkl. mad. Der kan købes partoutkort til hele festivalen lige her


Det praktiske

Arrangør: Den Ny Opera
Døråbning:
 Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Vis hensyn: Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.


  • Pris: 265 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 20. Oktober 2022 19:30
  • Kategori: Opera/Operette
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort