Tilløkke Otto

11. Oktober 2021 19:30

Jesper Lohmann leverer et swingende, kærligt portræt af popidolet, skuespilleren og baggårdspumaen Otto Brandenburg

Otto Brandenburg kunne det meste. Han var en af Danmarks første pop- og rock’n’roll-stjerner, men var lige så overbevisende som jazz- og visesanger. Også som skuespiller blev han en stjerne, både på film, i tv og på scenen. Og uanset, hvad han kastede sig, efterlod han sig altid en autenticitet, en charme og sit helt eget umiskendelige præg.

Men hvem var han egentlig, ham baggårdspumaen, der både var maskinarbejder og københavnsmester i boksning og senere blev superstjerne i Danmark? Hvilke kræfter var det, der rumsterede i ham, så han med den største lethed kunne gå fra barsk baggårdskat til engleblid storcharmør på ingen tid?

I Tilløkke Otto går Jesper Lohmann i pumens fodspor, han dykker ned i sangene og går på jagt i rollerne, Otto Brandenburg gav liv, og han tegner et swingende, kærligt portræt af en af Danmarks største entertainere gennem tiden.

 

Baggårdspuma med mere end ni liv

Jesper Lohmann har, ligesom Otto Brandenburg, en efterhånden lang karriere som både skuespiller og sanger. Han har blandt andet portrætteret komikeren Kjeld Petersen og den store danske digter Tom Kristensen samt fortolket Johnny Cash i forestillingen Ring af ild.

Derudover har han medvirket i en række musicals såsom Det’ Bare Mænd, Evita, Hairspray og Midt om natten.

I 2008 spillede han Otto Brandenburg i forestillingen Åh den vej til Mandalay – historien om Four Jacks, og det er som bekendt blevet til flere af slagsen om Four Jacks siden da.

I øjeblikket turnerer han med sine musikalske legekammerater Keld Heick, Stig Rossen og Jesper Asholt med showet No More Jacks – Mod Nye Tider, og så tager han også ud og fyrer den af med det forrygende Elvis-show Lohmann Rocker Elvis.

Det er med andre ord en kompetent herre, der endnu engang bider skeer med en af de helt store.

Idémand, forfatter og medvirkende: Jesper Lohmann
Instruktør: Susanne Breuning
Musikere: Mathias Grove Madsen (piano/kapelmester), Regin Fughlendorf (guitar), Andreas Hatholt (bas), Kristian Karotki (trommer)
Scenograf: Camilla Bjørnvad
Produktion: Folketeatret

 

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
 Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Meld dig ind i Teater- og Musikhusvennerne, og køb billet til abonnementspris. Det koster kr. 75 per sæson at være medlem, og du sparer op til kr. 90,- per forestilling.

Bliv medlem her