Tryllefløjten

28. Februar 2023 17:00

Fortryllende, børnevenlig udgave af Mozarts elskede opera Tryllefløjten

For at inspirere forældre og bedsteforældre til at lade børnene opdage musikkens og kunstens verden, præsenterer Den Jyske Opera en helt særlig opsætning af Mozarts fortryllede og elskede opera Tryllefløjten: med stort orkester og de bedste sangere, men forkortet, så den ikke er længere end en god børnefilm. Forestillingen præsenterer nuværende og kommende Mozart-fans for alle de berømte melodier. Og som prikken over i’et hentes orkestret op i øjenhøjde, så alle i salen kan opleve glæden ved den uendeligt smukke musik.

Tryllefløjten tager dig med ind i operaens magiske verden af musik, prinser, prinsesser, mystiske troldmænd og en ond dronning. Operaen handler om det gode mod det onde – om lysets kamp mod mørket. Og så handler den om prins Tamino, der forelsker sig i Pamina, som er blevet bortført af troldmanden Sarastro. Paminas mor, Nattens Dronning, er ulykkelig over at have mistet sin datter, så da Tamino lover hende at gøre alt, hvad han kan for at redde Pamina, giver dronningen ham en magisk fløjte. Hun giver ham også en følgesvend, Papageno, der med sit magiske klokkespil kan hjælpe ham på hans færd. Sammen drager de ud for at redde Pamina og finde kærligheden.


Et musikalsk geni

Mozart er et af de største genier i musikhistorien. Hans produktion dækker alle genrer – symfonier, solokoncerter, kammermusik, korværker, sange og mange operaer. Operaerne står centralt i hans værkliste, og Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløjten hører til de mest spillede operaer i hele verden.

Mozart blev født i Salzburg i 1756. Hans far var en betydningsfuld violinist, og på lange rejser rundt i Europa blev hans to vidunderbørn, Wolfgang og søsteren Maria Anna, vist frem med stor succes. Overalt, hvor de kom, fik Mozart værdifulde musikalske indtryk, og det kom også til at gælde hans senere rejser. Man har regnet ud, at han rejste omtrent en tredjedel af sit korte liv.

I Salzburg, hvor han ligesom sin far var ansat hos fyrstbiskoppen, blev der efterhånden for trangt at være for Mozart, og han kom til metropolen Wien. Her boede han det sidste årti af sit liv og levede af at komponere, optræde som pianist, undervise og så videre.

Mange kender Mozart fra Miloš Formans film Amadeus, der giver et udmærket billede af Mozart og hans tid. Historien om den italienske komponist Antonio Salieri, der i filmen både er Mozarts beundrer og fjende, er naturligvis opdigtet. Selve idéen er dog ikke taget ud af den blå luft, for der var på Mozarts tid en stor skelnen – og undertiden stor rivalitet – mellem det tyske og det italienske. Mozart var imidlertid en mester på begge områder, også inden for operagenren. I et brev til sin far fra oktober 1770 skrev han: ”Jeg har en usigelig lyst til igen engang at skrive en opera. […] For jeg skal blot høre tale om en opera, jeg skal blot være i teatret, høre stemmerne – åh, så er jeg allerede helt ude af mig selv.”

Tryllefløjten er egnet fra 7 år. Den opføres på dansk med danske overtekster.

Musik: Wolfgang Amadeus Mozart
Libretto: Emanuel Schikaneder
Musikalsk ledelse:
Christopher Lichtenstein
Instruktion: Dominik Wilgenbus
Scenografi: Peter Engel
Kostumedesign: Sandra Münchow
Dramaturg: Camilla Hübbe
Medvirkende: Den Jyske Opera
Produktion: Den Jyske Opera


Studie- og ungerabat

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Teater- og Musikhusvennerne og Musikhuset Esbjerg
Døråbning:
 Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Vis hensyn: Det er generende, hvis din telefon ringer eller bipper, eller hvis du tager fotos eller video under arrangementet. Så vis hensyn, sæt telefonen på lydløs eller sluk den.
Varighed: 1 time og 45 minutter inkl. pause

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Køb billet til denne forestilling plus to andre medlemsforestillinger – så kan du automatisk blive teatermedlem og spare op til 80 kr. pr. billet

Ja, tak – fortæl mig mere

Tilmeld dig Musikhusets nyhedsbrev, Række 1, og få:

✅ Mulighed for at vinde gavekort på 500 kroner – hver måned
✅ Nyheder om arrangementer før alle andre
✅ Forkøbsret til udvalgte forestillinger
✅ Eksklusive konkurrencer og tilbudTilmeld dig nu

[...]