Umahro Cadogan

5. Oktober 2020 19:30

Stå stærkt er et foredrag med ernæringsekspert og TV-vært Umahro Cadogan, hvor du bliver klogere på betydningen af din egen sundhed, på hvad sundhed ER, og bliver inspireret til at passe bedst muligt på dig selv, så du kan stå stærkt – også i en coronatid

Umahro Cadogan, der blandt andet er kendt fra TV2-programmet Kan man spise sig rask, sætter kærligt og provokerende vores folkesundhed til debat: Skal vi forbyde rygning og sætte befolkningen på kollektiv slankekur for at stå stærkere i næste epidemi? Hvad kan den enkelte gøre selv, og hvad er samfundets ansvar? Og hvorfor betyder god sundhed ikke kun et godt liv, men også en god økonomi?

BNP (bruttonationalproduktet) er vigtigt for Danmark, som vi styrer efter politisk og økonomisk. Og med god grund. Men hvorfor har vi ikke også bruttonationalsundhed (BNS) som et parameter på lige fod med BNP? Som noget at prioritere og navigere efter. Ikke i stedet for eller på bekostning af BNP, men sammen med og i samspil med BNP, spørger Umahro Cadogan.

Coronakrisen har vist, at manglende sundhed har resulteret i, at vi har måttet iværksætte tiltag, der rammer BNP hårdt pga. nedlukningen af Danmark, delvis karantæne og midlertidig lukning af virksomheder, eller fordi kundegrundlaget for virksomheder er væk.

Grunden til, at vi bliver nødt til at iværksætte tiltag, der går udover BNP, er fordi sundhedsvæsnet ikke både kan håndtere det, de normalt gør – behandlingen og håndteringen af allerede eksisterende helbredsproblemer og sygdomme, såsom hjerte-kar- og kredsløbssygdomme og type II diabetes – og så samtidig skulle kunne klare en spidsbelastning af patienter med covid-19, der er stærkt behandlingskrævende. Samtidig er dem, der er i risikogruppen for covid-19 de personer, der i forvejen har kronisk sygdom eller er svækkede. Den debat er vigtig at tage, uden at den bliver præget af udskamning af disse grupper, mener Umahro.

Hvis vi er villige til at lave drastiske tiltag lige nu, hvorfor så ikke også være modige og villige til at lave tiltag, der øger sundheden i det store hele? Det er jo ikke den sidste pandemi, vi kommer til at stå overfor?

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

 

Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 minutter før showstart
Foto: Fotografering/videooptagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Musikhuset Esbjerg følger myndighedernes retningslinjer og tager løbende alle nødvendige sundhedsmæssige forholdsregler. Og så returnerer vi naturligvis dine billetter, hvis forestillingen ikke kan gennemføres.

Læs mere