Verden ifølge Pelle

13. Oktober 2022 19:30 - 25. Oktober 2022 19:30

Trine Gadebergs elskede figur Pelle er klar med sit første onechildshow – og han tager en masse venner med på scenen i Musikhuset Esbjerg

EKSTRA SHOW DEN 25. OKTOBER!

Man skal høre sandheden fra børn, og ingen børn fortæller sandheden mere præcist og sønderlemmende end ”fem og en halv år gamle” Pelle. Harsk samfundskritik og -satire strømmer ud af ham, når han med sit barnesprog gengiver de samtaler, han overhører sine forældre have om alt fra coronaregler, fodbold og påske til krigen i Afghanistan.

Det er barskt, ærligt og vanvittigt sjov, når Trine Gadeberg med sin elskede karakter Pelle spidder de voksne og samtiden. Så du kan godt glæde dig til en aften i morskaben og de uindpakkede sandheders tegn, når du skal opleve Verden ifølge Pelle, live fra scenen i Musikhuset Esbjerg.


Verden ifølge Pelle

Pelle kom oprindeligt til verden i 1989 under navnet Svend-Bent, da Trine Gadeberg arbejdede som pædagogmedhjælper og fik udleveret guldkorn af børnene i institutionen. Efter kort tid blev Svend-Bent til en reel revyfigur, som optrådte på 7-kanten i Varde. Pelle, som vi kender i dag, blev dog til under Kerteminderevyen i 2017, og året efter sluttede Kasper Le Fevre fra comedytrioen Specialklassen sig til som tekstforfatter på figuren.

Pelle har siden fået et mere politisk satirisk udtryk, og med et glimt i øjet sætter Gadeberg og Le Fevre fokus på, hvordan børn opfatter den måde, voksne taler til og med hinanden om samfundsaktuelle emner. I 2018 fik Trine Gadeberg ”Årets Revykunstner”, også kendt under navnet ”Årets Dirch” for rollen som Pelle.

”Pelle lever i en verden, hvor voksne mennesker har mange meninger om, hvordan livet skal leves, og ikke mindst, hvordan landet skal ledes. Pelle er derfor på mange måder et sandhedsvidne i den kyniske verden, vi lever i. Tonen har ikke før været så modbydelig og hård blandt voksne, som den er lige nu, og det forholder Pelle sig helt barnligt og åbenlyst til,” fortæller Trine Gadeberg.


Pelle er ikke alene i verden

Heldigvis er Pelle ikke helt alene. Til comedyshowet får han selskab på scenen af en række andre af revystjernen Trine Gadebergs andre populære karakterer. Du kan blandt andre se frem til at møde den 81-årige enke Emma Poulsen, der har en glubende appetit på hankøn i alle afskygninger, neurotiske Jannik Snoghøj, som bor på samme vej som Pelle og som er stærkt præget af tvangstanker – og selvfølgelig Pelles teenagestoresøster Liza, hvis utallige konflikter er en daglig undren for Pelle.


Esbjergs egen stjerne

Trine Gadeberg er sangerinde, revyskuespiller og multikunstner, og hun har siden 90’erne spillet med i utallige revyer landet over. I 2003 blev hun for alvor landskendt med rollen som Pyt i julekalenderen Nissebanden. Hun har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix med sangen Lykkefugl (2000), udgivet albummene Loving You (2001), Der stråler en stjerne (2008) og Diva (2009). Siden 2010 har Trine Gadeberg optrådt med den komiske kvartet City Singler, der i dag består af Anne Louise Hassing, Kaya Brüel og Anne Sofie Espersen senest med showet Gammel vin på nye tasker (2019).

I 2020 producerede Gadeberg sammen med sin mand, Kasper Le Fevre, første afsnit af podcastserien Den Hvide Dame samt strikkepodcasten Mens vi strikker i selskab med Ditte Hansen og Christiane G. Koch.

Trine Gadeberg vandt i 2018 revyernes fornemste pris som ”Årets Revykunstner”, også kendt som ”Årets Dirch”.


Studie- og ungerabat

Studie- og ungebilletterne er desværre udsolgt.

Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120.  Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.


Det praktiske

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart
Foto: Fotografering/optagelse af showet kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt

  • Pris: 295 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Teatersalen
  • Spilleperiode: 13. Oktober 2022 19:30 - 25. Oktober 2022 19:30
  • Kategori: Comedy, Revy, Show, Tilflytter-tilbud
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort