Woodstock ’69

24. Oktober 2019 20:00

Vær med til at hylde musikken fra en af historiens vigtigste musikbegivenheder, Woodstock-festivalen, der fandt sted for præcis 50 år siden

I sensommeren ’69 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York. På scenen stod en nærmest endeløs række af tidens – og eftertidens – største musikalske ikoner. Blandt de optrædende var Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og Crosby, Stills, Nash & Young – for blot at nævne nogle få. De kommende tre dages koncerter og kaos skulle gå over i historien som en af vor tids største og mest skelsættende kulturelle begivenheder.

Woodstock-festivalen foregik, mens Vietnamkrigen endnu var på sit højeste, i en tid præget af kold krig, våbenkapløb og raceopgør på den ene side og frisind, blomsterbørn og ”The Summer of Love” på den anden. Festivalen anses for at være et af højdepunkterne i sentressernes ungdomsoprør og hippiebevægelsens opgør med bedagede samfundsstrukturer. Et kulturelt nybrud, der herhjemme blandt andet affødte studenteroprøret i ’68, kønskampen i ’70erne samt grundlæggelsen af Christiania og Roskilde Festival i 1971.

 

Woodstock ændrede historien

Også musikalsk har Woodstock sat dybe spor i eftertiden. Festivalen står som et lysende monument over den innovative og legelystne ånd, som prægede 60’ernes musik. Rock ’n’ roll-musikken var blevet allemandseje og flirtede med musikalske genrer fra hele verden, mens blues-, folk- og protestsangere oplevede en stor revival. Eksperimenterne i 60’erne var mange, og på få år gik musikken fra Buddy Holly, Elvis og Hank Williams til Jimi Hendrix, The Who og The Band.

Woodstock ’69 – en hyldestkoncert er en musikalsk hyldest fra en række af landets bedste musikere til musikken og tidsånden fra en af nyere tids vigtigste musikalske milepæle.

 

Det praktiske

Bandet: Louise Støjberg (vokal), Signe Juhl (vokal), Rasmus Madsen (vokal og guitar), Martin Rauff Nielsen (vokal og guitar), Casper Mikkelsen (trommer), Niels Kvist (bas), N.O. Thorning (keys), Johan Bylling Lang (saxofon) og Bjarke Nikolajsen (trompet).

Arrangør: Musikhuset Esbjerg

Varighed: Ca. 2 timer og 5 minutter inklusiv pause.

Dørene åbner: Dørene til salen åbnes 30 min før showstart.

Foto: Vær venligst opmærksom på, at fotografering/optagelse af showet kan være generende for både kunstnere og publikum og derfor ikke er tilladt.

 

  • Priser: 120 - 280 DKK
  • Sted: Musikhuset Esbjerg, Koncertsal
  • Spilleperiode: 24. Oktober 2019 20:00
  • Kategori: Koncert
Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort