WOODSTOCK ’69 – En hyldestkoncert

30. April 2022 20:00

Vær med til at hylde musikken fra en af historiens vigtigste og mest ikoniske musikbegivenheder, Woodstock-festivalen, der er kendetegnet som en af vor tids største skelsættende kulturelle begivenheder  

I sensommeren ’69 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York. På scenen stod en nærmest endeløs række af tidens – og eftertidens – største musikalske ikoner. Blandt de optrædende var Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og Crosby, Stills, Nash & Young – for blot at nævne nogle få. De kommende tre dages koncerter og kaos skulle gå over i historien som en af vor tids største og mest skelsættende kulturelle begivenheder.

Woodstock-festivalen foregik, mens Vietnamkrigen endnu var på sit højeste, i en tid præget af kold krig, våbenkapløb og raceopgør på den ene side og frisind, blomsterbørn og ”The Summer of Love” på den anden. Festivalen anses for at være et af højdepunkterne i sentressernes ungdomsoprør og hippiebevægelsens opgør med bedagede samfundsstrukturer. Et kulturelt nybrud, der herhjemme blandt andet affødte studenteroprøret i ’68, kønskampen i ’70erne samt grundlæggelsen af Christiania og Roskilde Festival i 1971.

Også musikalsk har Woodstock sat dybe spor i eftertiden. Festivalen står som et lysende monument over den innovative og legelystne ånd, som prægede 60’ernes musik. Rock ’n’ roll-musikken var blevet allemandseje og flirtede med musikalske genrer fra hele verden, mens blues-, folk- og protestsangere oplevede en stor revival. Eksperimenterne i 60’erne var mange, og på få år gik musikken fra Buddy Holly, Elvis og Hank Williams til Jimi Hendrix, The Who og The Band.

Woodstock ’69 – en hyldestkoncert er en musikalsk hyldest fra en række af landets bedste musikere til musikken og tidsånden fra en af nyere tids vigtigste musikalske milepæle.

Bandet består af Louise Støjberg (vokal), Signe Juhl (vokal), Rasmus Madsen (vokal og guitar), Martin Rauff Nielsen (vokal og guitar), Casper Mikkelsen (trommer), Niels Kvist (bas), N.O. Thorning (keys), Johan Bylling Lang (saxofon) og Bjarke Nikolajsen (trompet).

Studie- og ungerabat: Er du enten studerende eller under 25 år, kan du købe 1 billet til kr. 120. Du skal medbringe og fremvise gyldigt studiekort eller billedlegitimation, når du viser din billet i døren. Antallet af studie- og ungebilletter, der sættes til salg, er begrænset, og de sælges til dem, der er hurtigst.

Det praktiske  

Arrangør: Musikhuset Esbjerg
Døråbning: Dørene til salen åbnes 30 minutter inden forestillingen begynder
Foto: Fotografering/optagelse kan være generende for andre og er derfor ikke tilladt
Varighed: 2 timer inkl. pause

Køb billet KØB SPISNING M.M. Køb gavekort


Vi følger naturligvis alle retningslinjer vedrørende corona, så du trygt kan gå i Musikhuset Esbjerg. Og vi returnerer selvfølgelig dine billetter, hvis showet aflyses

Læs mere